ППО США і Канади зафіксували сани Санта-Клауса

ППО США і Канади зафіксували сани Санта-Клауса

Об'єднане командування повітряно-космічної оборони США і Канади (NORAD) у неділю, 24 грудня, зафіксувало сани Санта-Клауса.

Про це повідомляє CNN з посиланням на сайт військових.

Відзначається, що Санта пересувається на санях, запряжених дев'ятьма оленями. Довжина саней становить 75 цукрових паличок або 150 цукерок, ширина — 40 паличок або 80 цукерок. Вага подарунків обчислюється десятками тонн.

Морський полковник Боб Броді з 601-го авіаційного оперативного центру сказав, що винищувачі будуть «літати вздовж крила (Санта Клауса)» у «близькому ескорті».

Центр буде стежити за ним з допомогою наших супутників і навіть є інфрачервоні трекери для спостереженням за Рудольфом, - зазначив полковник.

Програма Santa Tracker стартувала в 1955 році через помилку в газетній рекламі в Колорадо-Спрінгс. Компанія Sears Roebuck & Co розмістила рекламу з пропозицією дзвонити Санті і загадувати бажання. Але замість свого номера вони випадково опублікували номер гарячої лінії голови Командування Континентальної ППО (CONAD).

24 грудня 1955 року на чергування вийшов полковник ВПС Гаррі Шуп і раптово почав отримувати нескінченну кількість дзвінків від дітей. Він вирішив їм підіграти: коли на військову базу додзвонювався дитина, він повідомляв йому про пересування саней Санти. З тих пір це стало традицією.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Яким був Луцьк сто років тому. ФОТО
Наступна новина Україна вводить біометричний контроль для всіх громадян РФ раніше, ніж планувалося
Останні новини
Схожі новини