Пральня у квартирі: зручне рішення чи зайве приміщення?

Пральня у квартирі: зручне рішення чи зайве приміщення?
Фото ілюстративне

Зазвичай планування від забудовника не відповідає потребам сім'ї, тому більшість дизайнерів, плануючи простір, намагаються «вичавити» максимум з квартири. 

Один з цікавих технічних моментів — облаштування у квартирі окремого приміщення, де встановлені пралка https://eldorado.ua/washing-machines/c1039034/ та сушильна машина. Чи є таке планування доречним та що каже закон про комплексні перебудови у квартирі, розповідаємо далі.

Що таке пральна кімната

Зазвичай під окрему пральну кімнату виділяють частину занадто довгого коридору чи передпокою. З’являється окреме приміщення, де встановлюють прально-сушильну техніку, решітки для сушіння білизни, невеликі полиці та стільниці. Кімната має бути такого розміру, щоб перед пральною машиною залишилося вдосталь місця для зручного завантаження білизни. 

Не зайвою буде й стійка для прасування речей. Прасувальну дошку, щоб вона не заважала, можна закріпити на стіні чи заховати у вбудованій шафі.

Коли можна облаштувати пральню у квартирі

Облаштувати окреме приміщення можна за будь-яких умов, якщо дозволяє площа та планування. З технічної точки зору розміщення пральні над житловою площею сусідів знизу припустиме. Єдиний нюанс — протягнути водопровід та злив води до пральної та сушильної машин. Якщо санвузол чи кухня знаходяться поруч, з цим не виникає жодних проблем. 

Також кімнату необхідно облаштувати системами опалення та примусової вентиляції, оскільки це зона підвищеної вологості. 

Чому це зручно

Пральня стає окремим господарським приміщенням, у якому можна зберігати інвентар, у тому числі швабри та відра, які так псують сучасний інтер'єр, коли знаходяться на видному місці у ванній кімнаті. 

І навіть раптом забажаєте, наприклад, придбати габаритний мийний пилосос в Києві https://eldorado.ua/bagless/c1039038/, для нього теж знайдеться місце саме у пральній кімнаті. 

Також зручно, що забруднена білизна у кошику зберігається в окремій комірці, а у санвузлі залишається більше місця для встановлення ванни, великого умивальника чи двох. 

Це оптимальне рішення на випадок, коли у квартирі відсутній балкон для сушіння білизни чи господиня просто не бажає вивішувати речі на огляд сусідів.

Який дизайн вибрати

Гармонія у дизайні будинку досягається шляхом декору приміщень, у тому числі суто функціональних, таких як пральня. Для оздоблення стін найчастіше використовують керамічну плитку, керамограніт, фарбу та штукатурку для вологих приміщень. 

Під пральню виділяють невелику площу, тому краще за все оформити інтер'єр у світлих тонах, які візуально розширюють простір та викликають відчуття свіжості і чистоти.

Отже, окрема пральня — це чудове рішення як для малогабаритної квартири, так і для великого будинку. Якщо правильно її облаштувати, це значно полегшить побут господині. 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Шацькій громаді затвердили старост
Наступна новина «Дякую, що приїжджали в мою школу». Учні з Волині привітали Зеленського з Новим роком
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні