Працівника потягу «Ковель-Москва» затримала ФСБ Росії

Працівника потягу «Ковель-Москва» затримала ФСБ Росії
фото ілюстративне, джерело: Wikiwand

Провідника волинського потягу Ковель-Москва Сергій Бугайчука затримали у Росії. 

 Про це в середу, 25 липня, повідомив «Укрінформ» з посиланням на російського правозахисника Марка Фейгіна.

«З'явилася нова історія з українським заручником у РФ. Це провідник з Рівного Сергій Бугайчук. Йому обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою. Простіше кажучи, сидить у СІЗО «Лефортово». І тут у черзі на відвідування (Романа Сущенка - ред.) я поспілкувався з його дружиною», - розповів Фейгін.

Бугайчука – провідника, який працює у пасажирському вагонному депо «Ковель», – було затримано 11 липня 2018 року. Йому інкримінують те, що він у складі групи осіб із трьох чоловік (одного з яких названо лише на ім'я) нібито переправляв через українсько-російський кордон для подальшого перепродажу зброю — пістолет Glock 19, а також 10 стволів до пістолета «Макаров».

Цю справу ведуть співробітники Слідчого управління ФСБ Росії. Бугайчуку інкримінується ст. 222 Кримінального кодексу РФ (незаконне придбання, передавання, збут, зберігання, перевезення або носіння зброї, її основних частин, боєприпасів), ч. 3 (діяння, вчинені організованою групою).

У постанові про його арешт вказується, що за «тяжкий злочин», в якому його звинувачують, передбачено «безальтернативне покарання» на строк більше трьох років. Однак у ч. 3 ст. 222 КК РФ йдеться, що відповідний злочин «карається позбавленням волі на строк від п'яти до восьми років зі штрафом».

Бугайчук не визнає своєї провини. На перших засіданнях суду йому надали «адвоката за призначенням», зараз українське консульство шукає для його захисту адвоката за угодою.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Розшукують зниклого волинянина. ФОТО
Наступна новина Повідомили, коли стартує сезон полювання на пернату дичину
Останні новини
Схожі новини