«Хибна думка, що на Волині військові просто відсиджуються», – заступник командира 100-ї бригади ТрО

«Хибна думка, що на Волині військові просто відсиджуються», – заступник командира 100-ї бригади ТрО

27-річний Андрій Барабаш – старший державний інспектор відділу державного нагляду (контролю) ДСБТ у Волинській області. Нині він – заступник командира роти з морально-психологічного забезпечення у 100-й окремій бригади тероборони Волині. За час служби отримав звання «лейтенант».

Про свого колегу, який нині захищає Україну, розповіли працівники Укртрансбезпеки. 

Робота Андрія полягає в підтриманні та відновленні морально-психологічного стану бійців. Свого часу він навчався на кафедрі військової підготовки Луцького національного технічного університету за спеціальністю «психологія». Тож переконаний, що у війську найбільшу користь принесе як психолог.

«У багатьох наших бійців рідні та друзі служать в зоні бойових дій на Сході та Півдні. Звідти приходять сумні звістки. Саме з такими людьми я працюю тут: розмовляю, допомагаю пережити трагедію, підтримати дух хлопців», – розповів волинянин.

Бригада, в якій служить Барабаш, стоїть на захисті північних кордонів України.

«Доволі хибна думка, що якщо на Волині не відбуваються прямі бойові дії, то тут безпечно, що тут люди просто відсиджуються. Усі ми захищаємо Батьківщину, в кожному регіоні є свої завдання, які потрібно виконувати», – каже захисник.

До слова, рідні Андрія, хоч і проживають давно за кордоном, проте активно допомагають українцям звідти. Його брат, наприклад, організував волонтерську допомогу для біженців та неодноразово передавав автівки на передову.

Після служби Андрій Барабаш планує повернутися на роботу в Укртрансбезпеку, але зізнається: задумувати наперед не хоче, бо найголовніше зараз – Перемога.

Читайте також: «Вони спершу вбивали родичів, а потім роздавали дітям пряники», – волинський сапер


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина росія і білорусь можуть використати «союзні війська» у Волинській зоні, — Генштаб
Наступна новина Волонтер зі США показав дітям на Волині уламки ракет
Останні новини
Схожі новини