Працівницям луцького заводу «Кромберг енд Шуберт» влаштували фотосесію у розкішних сукнях. ФОТО

Працівницям луцького заводу «Кромберг енд Шуберт» влаштували фотосесію у розкішних сукнях. ФОТО
На фото - Марія Левчук

Шестеро працівниць луцького заводу «Кромберг енд Шуберт» знялись у фотосесії. Жінок фотографували у вечірніх сукнях просто на виробництві.

Таким чином, на підприємстві хочуть спростувати стереотип про те, що робота на заводі змушує забути про жіночність.

Вечірні сукні поряд із заводськими станками

Для проекту «Жінка, як весна» обрали шість жінок різного віку – від 20 до 50 років. Усі вони працюють на виробництві і досі не мали досвіду участі у таких фотосесіях. Жінкам підібрали вечірні сукні, зробили макіяж і зачіски. Для зйомок запросили професійних фотографів.

В результаті портрети розмістили на виробництві – поруч з робочими місцями тисяч працівників «Кромберг енд Шуберт». А за кілька тижнів світлини подарують їхнім героїням: Марії Левчук, Тетяні Бубелі, Інні Сачковській, Софії Твердій, Євгенії Гайдай, Ользі Ніклієвій.

«Звісно, я хвилювалася, але завдяки підтримці тих, хто нас фотографував, обирав плаття, вдалося впоратись з емоціями. Думаю, і для мене, і для решти дівчат, фотосесія залишиться дуже приємним спогадом», - поділилась враженнями комплектувальниця проводів Софія Тверда.

Фотосесія працівниць «Кромберг енд Шуберт». Фото Володимира Пивовара і Олега Черненка

«Є стереотип, що жінка яка працює на виробництві, постійно в роботі і не має можливості реалізувати свою жіночність. Ми хочемо його спростувати і тому завжди наголошуємо на тому, що робота не повинна ділити життя людини навпіл. Вона повинна бути органічною частиною життя у всіх його проявах», - каже PR-менеджерка Тетяна Сомова.

«Дякую кожній з дівчат, які погодилися на цю «авантюру». Ви круті, сміливі і надзвичайні. Що мені приємно найбільше: плаття кожній з учасниць цього фотопроекту я вибирала без примірки і хотіла не просто вгадати з розміром, а вибрати саме те, яке розкриє характер, підкреслить іскорку в очах. Щиро тішуся, що це вдалось», – додає вона.

З ідеєю влаштувати зйомки для працівниць заводу допомогли фотограф видання «Перший» Ірина Кабанова та Волинська журналістка Іванна Сацик, зауваживши, що тут – багато красивих жінок.

Свято весни для жінок і чоловіків

Також до 8 березня для працівників заводу влаштували акцію «Візьми квітку – подаруй квітку». Для цього сотні тюльпанів поставили у холі, де кожен охочий міг взяти їх і подарувати колегам. Хоча, на «Кромберг енд Шуберт» зізнаються – сумнівались, чи варто відзначати цей день.

«У суспільстві вже кілька років йде дискусія про те, чи можна святкувати 8 березня. Тому, перш ніж обирати концепцію, ми опитали працівників. З’ясувалось, більшість хоче, аби цей день відрізнявся від інших і мав святкову атмосферу. Тому ми вирішили відзначати День весни, в якому однаково задіяні і чоловіки, і жінки. Хоча, звичайно, акцентуємо саме на ролі жінки на підприємстві», - каже заступниця керівника відділу з управління персоналом Наталія Лисакевич.

«Ми не забуваємо про те, що 8 березня – це День захисту прав жінок, але на нашому заводі більшість керівних посад займають жінки. Немає потреби зайвий раз говорити про гендерну рівність, тому що у нас вона вже є», - додає жінка.

Окрім цього, для чоловіків на заводі підготували футболки з написом: «Дякуємо за те, що поруч з вами – вічна весна» та намальованим букетом. Взяти їх міг кожен охочий.

Текст: Віта Сахнік

Фото: Ірина Кабанова

Заступниця керівника відділу з управління персоналом Наталія Лисакевич

PR-менеджерка Тетяна Сомова

Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Графік відключення світла у Луцьку на 11 березня
Наступна новина Ще один кандидат знявся на користь Гриценка
Останні новини
Схожі новини