«Права вибору немає». Ляшко закликав щеплюватися тією вакциною, яка є, а не чекати Pfizer

«Права вибору немає». Ляшко закликав щеплюватися тією вакциною, яка є, а не чекати Pfizer
Фото ілюстративне

Головний державний санітарний лікар, заступник міністра охорони здоров’я Віктор Ляшко радить не чекати вакцину Pfizer, яку вважають безпечнішою і якіснішою, ніж препарат CoviShield, котрим зараз щеплюють українців.

Про це стало відомо з інтерв’ю Ляшка виданню Новое время.

Ляшко прокоментував позицію деяких українців, які не хочуть зараз вакцинуватися препаратом CoviShield  і кажуть «ми почекаємо Pfizer».

«Чекати нічого не потрібно, оскільки права вибору немає. Це загальносвітова практика: приходить продукт, і саме управлінці разом з експертами вирішують, як цей продукт використати найбільш ефективно», – запевнив посадовець.

Він пояснив, що для вакцини Pfizer необхідна дуже низька температура зберігання, і після того, як вона виходить за межі цієї температури, то має бути використана упродовж п’яти днів.

«Ми розуміємо, що у нас буде певна кількість вакцини Pfizer, але основне постачання – це вакцини з температурою зберігання від +2 до +8 градусів за Цельсієм (AstraZeneca, Novavax, Sinovac), тому ми обираємо платформу у вигляді пунктів щеплення, робимо все під таку температуру зберігання, є навчені медичні працівники», – сказав державний санітарний лікар. 

Читати також: 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина За добу коронавірус знайшли у майже 7 тисяч українців
Наступна новина Барбер з Луцька виступив у наступному етапі «Голосу країни»
Останні новини
Схожі новини