Представників Устилузької ОТГ вчили працювати відкрито і прозоро 

Представників Устилузької ОТГ вчили працювати відкрито і прозоро 

В Устилузькій об’єднаній територіальній громаді семінар «Дотримання правил відкритості, підзвітності та прозорості діяльності місцевої ради» відбувся в межах проекту «Запровадження ефективних майданчиків комунікації влади та громади», що реалізує в рамках програми U-LEAD. 

Про це інформує Волинський Центр розвитку місцевого самоврядування, який створений за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Мінрегіону України.

У вітальному слові радник з комунікацій Волинського ЦРМС Олена Кузьмич підкреслила необхідність оновлення інформації на сайті громади, адже це - інструмент, який допомагає у просуванні ОТГ у медіапросторі.

Секретар Устилузької ОТГ Людмила Касьян наголосила на важливості коректної підготовки проектів рішень міськради посадовими особами та дій згідно з чинним законодавством. Вона підкреслила, що за рішеннями керівництва ОТГ спостерігає вся громада. 

«Наша мета – не повчати вас, а підвищити рівень довіри влади та громади через впровадження ефективних інструментів прозорості та публічності в місцевому самоврядуванні», - розпочав експерт Михайло Шелеп

У своєму виступі він наголосив на трьох важливих «китах»: прозорості, відкритості та підзвітності. Михайло Шелеп відзначив важливість появи необхідної інформації на сайті громади та порадив пристунім уникати таємних засідань тощо.

Серед інших порад експерта - облаштування владної інституції для потреб і зручності відвідувачів, інформування громадськості про використання коштів ОТГ, облік документів та запитів, вчасні відповіді на запити тощо. Мовляв, чим більше буде зроблено, тим менше буде недоречних запитань у представників громади, представників громадських організацій та журналістів. 

Під час навчання учасники семінару моделювали різні ситуації, наприклад, з журналом обліку запитів. 

Для впровадження ефективної комунікації із громадськістю розібрали механізм роботи з запитами на інформацію від громадян. «Зараз активно увійшов в дію Закон «Про доступ до публічної інформації» і я рекомендую вам своєчасно реагувати на запити, звернення громадян та навіть закріпити за даним напрямком відповідальну особу», - продовжує експерт. 

Експерт рекомендував приділити увагу звітам депутатів, старост та голови. «Це в першу чергу ваші крок до комунікації з мешканцями громади, плюс ви одним виступом даєте відповіді на більшість питань, які виникають», - резюмував спікер.

Нагадаємо, що заход відбувся в межах реалізації проекту «Запровадження ефективних майданчиків комунікації влади та громади», що реалізується ГО «Волинський Інститут Права» за підтримки Програми «U-LEAD з Європою». Програма «U-LEAD з Європою» спільно фінансується Європейським Союзом та його країнами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У бюджетній комісії Волинської облради - кадрові зміни
Наступна новина У луцькому дитсадку відкриють додаткову групу
Останні новини
Схожі новини