Презентували книгу відомого волинського композитора В'ячеслава Хурсенка. ФОТО

Презентували книгу відомого волинського композитора В'ячеслава Хурсенка. ФОТО
Фото Світлани Зозулі

У Луцьку відбулася презентація видання «Соколята» відомого волинського поета-пісняра, композитора й виконавця власних пісень В’ячеслава Хурсенка.

Про це пише Світлана Зозуля на шпальтах Інформаційного видання Волинські Новини.

Як зазначила на презентації дружина митця Ольга Хурсенко, за життя він і слухати не хотів про подібне видання, хоча встиг написати досить багато поезій. Вона ж озвучила свою давню мрію на першому фестивалі його пісень 17 вересня 2017-го в Луцьку.

Збірка «Соколята» вийшла друком у видавництві «Надстир’я». Наклад видання – 500 примірників.

Над книгою працювали Ніна Долінчук, Дмитро Головенко, Світлана Політило, Катерина Глазунова, Віталій Іваницький та, звісно ж, Ольга й Марія Хурсенко, які надали до друку унікальні, досі невидані й не заспівані тексти В’ячеслава. 

У книзі вони увійшли до розділу «Я жгу свои черновики». Більшість із цих творів – російською, і, як було зазначено на презентації, Хурсенко у творчому плані володів цією мовою на одному рівні з українською. Крім того, свого часу його пісні активно виконували російськомовні виконавці.

«Візьміть мої вітрила» – ще один розділ збірки, досить лаконічний. До нього увійшли пісні-візитівки автора, перевірені роками хіти: «Віра, Надія, Любов», «Крик белых журавлей», «До рідного дому», «На острові чекання», «Сповідь» і, звісно ж, легендарні «Соколята», що дали назву самій книзі. Пісня ж «Село» поки менш відома широкому колу слухачів. Права на її виконання подарувала групі «Резус Блюз» та Інні Кириченко донька В’ячеслава Марія, яка успадкувала його творчий доробок.

Документальну цінність для сучасників становлять життєва й творча біографія В’ячеслава Хурсенка та розділ «В роках моїх така велика сила», в якому спогадами про життя й спілкування з творцем «Соколят» поділилися найрідніші люди, близькі друзі та колеги, однодумці.

До нього увійшли й два твори, присвячені митцю: «Ще осінь зовсім молода» (слова Федора Савлука, музика Сергія Бабкіна) та «Пам’яті В’ячеслава Хурсенка» Світлани Бояркевич.

Не тільки у книзі, а й на її презентації гості з Києва, друзі Хурсенка – радійниця Антоніна Мєдвєдєва й телевізійник Олександр Бутко, які були свідками й подекуди учасниками творчого становлення митця, розповіли присутнім про моменти творчого спілкування з ним. Вони закликали присутніх максимально шанувати творчих особистостей, тим паче, своїх, земляків за життя.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Легендарних «Соколят» Хурсенка спародіювали у «Лізі сміху». ВІДЕО

Переповів свою історію дружби з В’ячеславом та заспівав його пісні легендарний «світязянин» Анатолій Говорадло. Найбільше оплесків гості заходу подарували йому тоді, коли він на їх прохання виконав безсмертну – «Віра, Надія, Любов». 

«Це – саме ті цінності, які нам сьогодні так особливо потрібні», – наголосив організатор презентації.

Того вечора пісні свого легендарного батька виконала Марія Хурсенко, а її донечка Аріна вибігла на сцену й енергійно підтанцьовувала. 

В’ячкслав Хурсенко у 2009 році, у 43 роки, відійшов у Вічність, програвши боротьбу з цукровим діабетом. Саме тоді він вирушив на улюблену риболовлю в село Шепель Луцького району. Останній спочинок митець знайшов у селі Підгайці поблизу обласного центру.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині учень прийшов до школи із пістолетом
Наступна новина Порошенко дав ордени сільським головам та депутату з Волині
Останні новини
Схожі новини