Причіпний обприскувач: сфери використання, види, основні конструкції

Причіпний обприскувач: сфери використання, види, основні конструкції
Фото ілюстративне

В останні десятиліття в сільському господарстві відбулася автоматизація багатьох процесів. На великих площах вдається отримувати ще більші врожаї саме завдяки тому, що є можливість внесення добрив, засобів захисту рослин та інших сполук, котрі сприяють збільшенню ефективності використання земель.  Один із агрегатів, який в цьому допомагає, – причіпний обприскувач.

Що таке обприскувач, де він використовується

Обприскувач причіпний являє собою пульверизатор, котрий подає рідину під тиском, внаслідок чого розпорошений розчин покриває велику територію. Результат – ефективне оброблення значних площ при відносно невеликій витраті робочої речовини. Причіпні обприскувачі зараз зазвичай використовуються саме в сільському господарстві.
Вони необхідні для таких цілей:
зрошення полів. Це не тільки дає змогу поливати, але й сприяє зволоженню повітря, що особливо актуально в жаркі літні місяці, адже лише таким чином
вдається зберегти посіви;
підживлення. Саме обприскувачем вносяться рідкі добрива, котрі є важливим компонентом для вирощування будь-яких культур;
оброблення засобами захисту рослин від хвороб та шкідників: інсектицидами, фунгіцидами та отрутохімікатами;
боротьби з бур’янами. Це дуже актуально, оскільки великі площі прополювати вручну нереально.

Нетипове використання техніки – зрошення футбольних полів, газонів. За допомогою обприскувача значно спрощується процес.

Види сучасних причіпних обприскувачів

Класифікується техніка залежно від певних її характеристик. Наприклад, насоси бувають помпові, механічні, акумуляторні, бензинові та дизельні. Те, яка саме помпа встановлена в обприскувачі, впливає на ціну агрегату та певні особливості експлуатації.

Існують класифікації за такими чинниками:
місткість баку – малі, середні, великі;
тип розподілу рідини – вентиляторні, шлангові;
призначення – спеціальні, універсальні.

Підбирати варто з огляду на необхідну продуктивність; зазначимо, що агрегат не повинен постійно працювати на межі можливостей, адже це призведе до швидкого виходу з ладу його ключових вузлів.

Переваги причіпних обприскувачів

Серед переваг цієї сільськогосподарської техніки варто зазначити гарну маневровість, сумісність із тракторами різного виробництва (незалежно від країни та дати випуску техніки). Причіпні обприскувачі працюють без втручання людини, тому ними достатньо зручно обробляти великі площі.

Важлива перевага – тривалий строк використання при умові вчасного проведення сервісного обслуговування та поточних ремонтів. Зазвичай ця техніка може похвалитися великим об’ємом баку – 200–400 л, що суттєво зменшує кратність заправки робочою рідиною.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина В Україні за минулу добу виявили більш як 4 тисяч хворих на ковід. Статистика
Наступна новина «Газовий майдан» у Казахстані: що відомо про протести
Останні новини
Схожі новини