Прикордонницю з Волині нагородили орденом княгині Ольги. ФОТО

Прикордонницю з Волині нагородили орденом княгині Ольги. ФОТО

Прикордонницю Волинського загону Марію Ососкало нагородили орденом княгині Ольги ІІІ ступеня.

Державну нагороду військовослужбовиці днями у Києві вручив міністр внутрішніх справ, інформує Західне регіональне управління Держприкордонслужби України-Західний кордон.

Марія за освітою медик, і уже сім років проходить службу в прикордонному відомстві. Працювала фельдшером в підрозділах охорони кордону та прикордонному загоні. З початку минулого року - на посаді фельдшера медичного пункту прикордонної комендатури швидкого реагування Волинського загону.

За цей час двічі разом з підрозділом упродовж кількох місяців виконувала завдання у зоні активних бойових дій на Донеччині. Там рятувала життя побратимів на найгарячіших напрямках фронту. У складі медбригади надавала першу медичну допомогу пораненим бійцям на різних етапах евакуації, а також на стабілізаційних пунктах. Чимало прикордонників завдячують їй врятованим життям.

Найтяжче, каже медикиня, це звісно ж смерть побратима.

«Але ще страшніше – не встигнути. Не встигнути надати першу допомогу, не встигнути довезти… А коли встигаєш, і здавалося б усе має бути добре, а боєць помирає. Оце справді невимовно тяжко і прикро», - додає прикордонниця.

За особисту мужність і самовідданість Марію нагороджено орденом княгині Ольги ІІІ ступеня. Вручаючи заслужену нагороду, Ігор Клименко подякував прикордонниці та усім захисникам за стійкість та вірність присязі.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Волинські піротехніки розміновують прифронтові території Донеччини та Чернігівщини. ФОТО
Наступна новина Успішна операція бригади «Рубіж»: у полон здалися кілька дестяків окупантів. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні