У Луцьку припиняють роботу над створенням Музею історії залізниці. Ідею не підтримали

У Луцьку припиняють роботу над створенням Музею історії залізниці. Ідею не підтримали
Будівля на вулиці Стрілецькій, у якій хотіли облаштувати музей (фото ІА Конкурент)

Роботу над проєктом Музею історії залізниці у Луцьку припиняють, оскільки він не знайшов підтримки ні з боку «Укрзалізниці», ні в самому Луцьку.

Про це йдеться на сторінці «Музей залізниці в Луцьку» у Facedook.

«Ідея облаштувати сучасний музейний та громадський простір із активностями для дітей та дорослих, віртуальним тренажером машиніста, тематичним кафе та крамницею, експозицією історичних залізничних артефактів з різних куточків Волині НЕ ЗНАЙШЛА підтримки ні в керівництва УЗ, ні в місті Луцьк», – йдеться у дописі.

Повідомляють, що лист від імені покійного міського голови Миколи Романюка до керівництва «Укрзалізниці», з якого бере початок ця публічна ініціатива, залишився без відповіді.

«Зусилля молодих істориків та архітекторів, які витратили свій час та кошти заради спільної і доброї для міста справи, виявилися марними», – констатують на сторінці.

Ініціатори ідеї планували «вдихнути життя у забутий історичний район Луцька, ревіталізувати його та приміщення, яке стало притоном», хотіли «більше туристів, позитивного іміджу та робочих місць для «Укрзалізниці» та міста».

«Першим і наразі останнім експонатом віртуального музею став проєкт першої залізничної станції Луцька, яку нам вдалось дістати за кордоном…» – розповідають атори ідеї.

Також  вони дякують працівникам відділу історичної спадщини залізниць України Департаменту корпоративної соціальної відповідальності ПАТ «Укрзалізниця», які доклали чимало зусиль, щоб «вдихнути у проєкт життя і донести його до свого керівництва, архітекторам Parallel Studio, які творили фантастичну візуалізацію, Артуру Альошину, який відстежив місцезнаходження проєкту станції».

Як відомо, Музей історії залізниці планували облаштувати у будівлі на вулиці Стрілецькій, 47А, де раніше знаходився ресторан «Світлофор», а ще раніше тут була перша залізнична станція у Луцьку. 

Ідея створити у цій будівлі музей належить Богдану Ворону.

За тодішніми підрахунками, для втілення задуму потрібно було 4 мільйони гривень.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Над Луцьком літають фронтові винищувачі
Наступна новина Корисні івенти у Луцьку на тиждень. ДУМАЙТЕ
Останні новини
Схожі новини