«Приїхало 40 машин»: активісти не дали конфіскувати авто на «євробляхах». ФОТО

«Приїхало 40 машин»: активісти не дали конфіскувати авто на «євробляхах».  ФОТО

Власники автомобілів на європейських номерах не дали правоохоронцям забрати на штрафмайданчик автомобіль на польській реєстрації.

Про це повідомив активіст громадської організації Завтра Роман Тухляк.

У повідомленні вказується, що автомобіль Volvo був зупинений правоохоронцями на трасі Жовква-Львів 25 грудня.

«Поліцейські за невідомих обставин отримали інформацію від митниці, коли і через який кордон заїхав даний автомобіль, і хоч авто знаходилось без порушень термінів перебування, вирішили пограти "в митників". Водій, так як не був юридично підкований, покликав на допомогу.

Через невеликий час на місце приїхало близько 40 автомобілів. Прибули представники громадських організацій, які займаються проблематикою авто на іноземній реєстрації - ГО «ЗАВТРА», «Авто Євро Сила». Приїхали також керівництво даних патрульних. Що найцікавіше, керівник взводу сам приїхав на авто на єврономерах. Спочатку ситуація була дуже напруженою. Проте через невеликий час вирішилась - водій, за допомогою юриста, написав звернення на імя начальника обласної поліції про факт перевищення патрульними поліцейськими повноважень (ст.365 ККУ). На місце була викликана слідчо-оперативна група для написання заяви, однак вона так і не приїхала. Тому активісти разом з водієм поїхали у найближчий райвідділ там писати заяву.

Була також інформація, що з поліцейськими також були прикордонники, однак ця інформація не підтвердилась. Володимир Шеремет, речник Західного регіонального управління ДПСУ офіційно підтвердив, що прикордонники у таких заходах участі не брали.

Подібного роду ситуація у Львові трапилась вперше. Проте спільнота водіїв на єврономерах на ділі доказала взаємовиручку і співдружність в інтересах відстоювання законних прав кожного на просте і найелеметарніше з людьких потреб - право на доступний транспорт. Будемо сподіватись, що ситуація з розмитненням в Україні врешті решт вирішиться і єврономери таки зникнуть як явище. І тоді ми матимемо змогу гордо прикріпити на своє авто номер з українським прапором», – йдеться в повідомленні.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Показати коментарі (2)
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Ти – не герой, а зрадник, – екс-полонена оприлюднила гріхи Надії Савченко
Наступна новина У Луцьку автомобіль збив жінку
Останні новини
Схожі новини