Призначили першого віцепрем’єра та міністра економіки

Призначили першого віцепрем’єра та міністра економіки

Верховна Рада затвердила голову Держподаткової Олексія Любченка на посаді першого віцепрем’єр-міністра – міністра економіки, його підтримали 293 нардепи.

Серед пріоритетів він назвав розвиток конкуренції, малого та середнього бізнесу, технологій та економічної незалежності, пише Економічна Правда.

"Головне – міністерство має синхронізувати роботу держорганів, забезпечити стратегічний менеджмент розвитку країни та займатися пошуком стимулів для розвитку", – додав Любченко.

Він також зауважив потребу у відновленні кредитування виробничої сфери замість "скупки державних цінних паперів, тим самим фінансуючи державний борг". Як податківець, він підкреслив вагу податкових і митних стимулів регулювання економічної діяльності.

Крім того Любченко заявив, що обговорювати Держоборонне замовлення (ДОЗ) на 2021 рік повинні не "навесні 2021 року, а восени 2020 року, а краще – на три роки вперед".

За словами посадовця, великий бізнес має просувати нові технології та залучати їх до країни. Водночас, малому бізнесу необхідна  впорядкована система спрощеного оподаткування і захист підприємницьких ініціатив.

Він наголосив на налагодженні співпраці НБУ та Бюро економічної безпеки, ефективному використанні коштів міжнародної допомоги на проєкти в реальному секторі економіки. 

Надважливим, за його словами, є продовження співпраці з МВФ, міжнародними партнерами в інтересах України. Також потрібно активізувати корпоративну реформу та дати новий поштовх для роботи експортно-кредитного агентства, відновити ефективну роботу торгово-економічних місій.

Читайте також: 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Українцям вже зробили більш ніж мільйон щеплень від COVID-19
Наступна новина У Луцьку знайшли залишки дороги, якій понад 150 років
Останні новини
Схожі новини