Проблеми луцького транспорту – у чиновницькій ліні та безвідповідальності

Проблеми луцького транспорту – у чиновницькій ліні та безвідповідальності

Транспортна інфраструктура в сучасному місті виконує роль артеріальної системи, без якої неможлива нормальна життєдіяльність громади.

Будь-які збої у її роботі – це незручності для міських жителів і яскравий індикатор неефективності роботи міської влади.

На жаль, лучани змушені констатувати, що мережа громадського транспорту Луцька  функціонує з перебоями. Ще гірше те, що ці перебої можна було б усунути без надмірних зусиль. Головне – наявність бажання у відповідних чиновників і дотримання умов договорів перевізниками. Але цього бажання чомусь немає.

6 грудня Громадська рада при Луцькому міському голові ухвалила запропоноване мною звернення до виконуючого обов’язки міського голови Луцька Григорія Пустовіта. У ньому міститься прохання взяти під особистий контроль ситуацію, яка виникла у транспортній сфері міста, і, за необхідності, зробити відповідні кадрові висновки щодо керівництва управління транспорту та зв’язку.

Проблеми, які є у роботі громадського транспорту, відомі всім: постійне порушення графіків руху, відсутність озвучення зупинок, відключення систем GPS, бруд у маршрутках і банальне хамство окремих водіїв. Але в мене складається враження, що вони невідомі начальнику управління транспорту та зв’язку Луцької міськради Анатолію Миронюку та його підлеглим.

Або ж ці чиновники, які взагалі-то працюють на громаду, займаються зовсім іншими справами. І при цьому, як писали ЗМІ, умудряються отримувати солідну зарплату, яка у кілька раз перевищує середню по Луцьку.

Не розумію, навіщо було витрачати час і кошти та встановлювати на зупинках громадського транспорту електронні табло з графіком руху маршруток, якщо вони всеодно не відображають рух транспорту? Яке їх функціональне призначення, коли водії масово вимикають систему GPS-навігації? З якою метою у місті впроваджували систему моніторингу руху та озвучення зупинок, коли вона не діє? Невже не можна навести лад у таких елементарних питаннях? Вони ж не з розряду наукової фантастики. А з розряду чиновницької ліні та відсутності відповідальності у перевізників та водіїв.

Ми взагалі нібито йдемо у Європу, а міська влада не спроможна справитися навіть з такими типовими технічними питаннями, які не потребують видатного напруження нервових клітин для їх вирішення. Смішно і сумно спостерігати безпорадність чиновників. Вибачте, але ж від вас не вимагають нічого фантастичного. Чи може ви плануєте космічні транспортні перевезення? Або сушите голови над будівництвом метро у Луцьку? Чи над тим, як до 2020 року повністю перейти на електробуси у місті? Ні, від вас вимагають лише того, щоб система, яка була запроваджена кілька років тому, працювала як потрібно. І все.

В мене, як і в багатьох лучан, формується враження, що керівництво управління транспорту та зв’язку несповна усвідомлює ту важливу місію, яка покладена на нього. Ставиться до виконання своїх прямих обов’язків недбало та поверхово. Може їм здається, що моніторинг руху та озвучення зупинок – то зайва розкіш у 21-му столітті? А чи думали вони хоча б про лучан з вадами зору, яким важко орієнтуватися у просторі? Чи думали ці посадовці про туристів, які не знають міста? Не кажучи вже про звичайних лучан.

Місто, комфортне для проживання, формується з багатьох складових. Одна з них – громадський транспорт. Парадоксально, що це чудово усвідомлюють звичайні лучани, але не зовсім – чиновники та перевізники.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Липинський +»: в Луцьку з'явиться ще одна новобудова
Наступна новина Хто новий очільник Федерації футболу Волині?
Останні новини
Схожі новини