Продаж книгарні «Освіта» незаконний, - прокуратура

Продаж книгарні «Освіта» незаконний, - прокуратура
Джерело фото: Волинські Новини

Волинські прокурори вимагатимуть визнати рішення Луцької міської ради про продаж приміщення книгарні «Освіта» незаконним та скасувати його.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Волинської області.

«Як відомо волинянам, у цьому приміщенні із 1959 року знаходиться книгарня "Освіта". Засновником Комунального підприємства "Освіта" є Волинська обласна державна адміністрація, основним видом діяльності - роздрібна торгівля книгами. Вирішивши продати приміщення на аукціоні, Луцька міська рада порушила вимоги чинного законодавства, адже продаж таких приміщень заборонений», – йдеться у тексті.

За інформацією прес-служби прокуратури, Законом України «Про посилення захисту майна редакцій засобів масової видавництв, книгарень, підприємств книгорозповсюдження, творчих спілок» заборонене відчуження приміщень, в яких перебувають книгарні й підприємства книгорозповсюдження, засновниками яких є органи державної влади, місцевого самоврядування, об'єднання громадян, трудові колективи, а також творчі спілки. 

Окрім цього, на відчуження такого комунального майна діє мораторій Верховної Ради України.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Коли і за скільки продаватимуть колишню книгарню «Планета»


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Три дні свята, два iPhone Х та сотні літрів пива: броварня «Карабас Барабас» святкує п’яту річницю
Наступна новина Скільки діток народилося в Луцьку 8 листопада
Останні новини
Схожі новини