Продуктові ринки потрібно відкривати найближчим часом, - Юрій Погуляйко

Продуктові ринки потрібно відкривати найближчим часом, - Юрій Погуляйко

Голова Волинської обласної державної адміністрації Юрій Погуляйко заявив, що ринки, на яких можна буде придбати сільськогосподарську продукцію, необхідно відкривати найближчим часом.

Про це повідомили на сторінці Волинської ОДА у фейсбуці.

Нагадаємо, нардеп Ігор Палиця заявив, що з луцького стадіону «Авангард» можуть зробити базар. Згодом, заступниця голови ОДА Тетяна Щербак сказала, що «це заборонено»..

«Пора ранніх городніх культур швидко проходить, а ринків збуту не вистачає. Ми маємо підтримати представників малих фермерських та особистих селянських господарств, які вирощують та реалізовують першу зелень та овочі. Це переважно сімейна справа і від цих сезонних заробітків, часто, залежить добробут родин впродовж року», – зазначає Юрій Погуляйко. 

Також, він подякував усім фермерам та підприємцям, які адаптувались до онлайн-продажів та збували свою продукцію через соціальні мережі.

«Сподіваюсь, за кілька днів зможуть відновити роботу продовольчі ринки на свіжому повітрі і це дозволить реалізувати всю продукцію, уникнувши значних втрат», – написав Погуляйко. 

Читати також: На стадіоні косять газон. Ми провідали «Авангард», щоб спитати, чи хоче він бути ринком

Головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко вже підготував проект Постанови про відновлення торгівлі агропродовольчими товарами, однак зобов’язав усіх учасників процесу дотримуватися суворих санітарних вимог.

«Таким чином, очікуємо, що на найближчому засіданні Уряду постанову підтримають і на Волині зможуть частково відкритись ринки сільськогосподарської продукції. Утім, треба врахувати, що відповідні рішення прийматимуть представники місцевих органів влади, виходячи з того, чи власники ринків зможуть забезпечити передбачені постановою умови праці для фермерів, зокрема – встановлення поліетиленових або пластикових екранів між продавцем та покупцем, диспенсерів із антисептиками та безконтактний температурний скринінг на вході до ринку, дезінфекцію усіх територій щотри години», – зазначає голова Волинської ОДА.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Показати коментарі (1)
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині зафіксували 6 нових випадків COVID-19. Одужали 52 людини
Наступна новина В Україні можуть відкрити ринки. Опублікували перелік вимог
Останні новини
Схожі новини