«Професійна необхідність, а не театр», – СБУ про дивне затримання луцького терориста

«Професійна необхідність, а не театр», – СБУ про дивне затримання луцького терориста

У Службі безпеки України заявили, що на відео зафіксована лише частина затримання терориста, мовляв, деякі аспекти залишились непомітними громадськості.

Про це керівник волинського управління СБУ Павло Данюков заявив під час брифінгу у середу, 22 липня.

Нагадаємо, 21 липня у Луцьку чоловік захопив рейсовий автобус з 13 заручниками.

На відео його затримання видно, як чоловік виходить з автобуса, близько хвилини чекає і лише тоді його затримують. Тоді під'їжджає БТР і стається вибух.

«Вівся переговорний процес поза камерами, відео обмежене автобусом і терористом, ви не бачили, як велися перемовини на відстані», – сказав Павло Данюков.

«Ми думали, що в автобусі може бути вибуховий пристрій, який може спрацювати, давали вказівки терористу – підняти руки, опустити, повернутись, постояти. Коли переконались, що це безпечно для заручників, відбулося затримання... В медичній жилетці до нього підійшов співробітник СБУ, щоб уникнути жертв серед заручників», – пояснив керівник СБУ на Волині.

«Затримка  була викликана професійною необхідністю.  Це не театр... БТР та вибух – це тактика дій під час таких спецоперацій», – додав він.

При цьому силовик сказав, що не усі аспекти спецоперації можуть розкрити журналістам.

Нагадаємо, у поліції розповіли, що світлошумові гранати і БТР були використані для того, щоб «придушити волю» терориста.

 

В Украние захватили заложников. Это видео освобождения людей. После переговоров медленно выходит террорист. Его осматривают три человека, один из них отводит в сторону. После этого спокойно выходят заложники и не торопясь идут от автобуса. Внимание, после этого приезжает БТР, взрывается шумовая граната и начинается штурм пустого автобуса. Я очень рад что все живы. Отлично что всех освободили и террорист сдался. Хорошо всё, что хорошо кончается. Но внимательно посмотрев видео возникают вопросы. Нужны пояснения, а иначе с этого ракурса видео всё похоже на спектакль. Далёк от теории заговора. Очень похоже, что при переговорах всё решилось и просто кто-то пользуется ситуацией для красивой картинки. Нужны пояснения, уважаемые начальники. На теме терроризма не спекулируют. Всем заложникам необходимо выплатить компенсации. Это их государство не уберегло от человека с автоматом в центре города. И не допустить взятия на поруки террориста. Такие случаи были, когда после захвата моста в Киеве вспомнили, что захвативший мост патриот и активист и поэтому его нужно отдать на поруки. Безнаказанность рождает вседозволенность. Все живы и это главное, но в ситуации больше вопросов, чем ответов.

Posted by Евгений Черняк on Wednesday, 22 July 2020

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Штурм порожнього автобуса нагадував театр», – боєць батальйону «Айдар»
Наступна новина «Друг Надії Савченко, зброю привіз із зони АТО». Що відомо про спільника луцького терориста
Останні новини
Схожі новини