«Пройшли цей період». Степанов каже, що в Україні захворюваність на COVID пішла на спад

«Пройшли цей період». Степанов каже, що в Україні захворюваність на COVID пішла на спад
Максим Степанов

В Україні ситуація з коронавірусом стабілізувалася і країна пройшла важкий період третьої хвилі пандемії. Нині рівень інфікування COVID-19 пішов на спад у всіх регіонах України.

Про це заявив очільник МОЗ Максим Степанов на брифінгу 27 квітня, пише ТСН.

"У порівнянні минулого і позаминулого тижня кількість захворілих зменшилася з майже 92 тисяч до 77 тисяч, тобто на 15 тисяч осіб менше захворіло за минулий тиждень, ніж за позаминулий. Також кількість госпіталізованих людей за тиждень у порівнянні з позаминулим тижнем зменшилася на майже 3 400 осіб. Ці цифри говорять передусім про те, що ситуація стабілізується. Ми дійсно пройшли цей надважкий період. Надважкий період третьої хвилі", - заявив Степанов.

Читайте також: Не цілувати хрести та ікони: Степанов розповів про заборони у церквах на Великдень

За його словами, рівень захворюваності пішов на спад у всіх без виключення областях та місті Києві, де ситуація ще місяць тому була вкрай важкою. Рівень госпіталізації та завантаженість ліжок з киснем перевищує встановлені норми лише в одній області - Донецькій. 

"Решта областей демонструють стійку тенденцію до зменшення рівня госпіталізацій і завантаженості ліжок киснем. Якщо говорити загальну кількість завантаженості ліжок в Україні, то цей показник складає на рівні 52%. Це свідчить, що обмеження, встановлені адаптивним карантином, дієві. Коли дотримуємося усіх правил, то достатньо швидко проходимо ці важкі ситуації, важкі атаки ковіду, які він постійно здійснює на нас з вами", - додав Степанов.

Водночас Степанов попередив про важкий період, пов'язаний із тривалими вихідними, і закликав українців максимально уникати скупчень, зменшити кількість контактів, носити маски і дотримуватися гігієни. 

"Відкладіть поїздки до ваших родичів та друзів. Святкуйте в родинному колі. Бережіть себе і своїх близьких, не нехтуйте правилами і рекомендаціями наших епідеміологів", - наголосив голова МОЗ. 

Нагадаємо, за минулу добу в Україні виявили понад 7 тисяч хворих на ковід.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Помер лікар-невропатолог Нововолинської лікарні
Наступна новина У Луцьку на меморіальному комплексі очистили обеліск. Фото
Останні новини
Схожі новини