Прокурори перевіряють факти насильства над дітьми в притулку на Волині

Прокурори перевіряють факти насильства над дітьми в притулку на Волині
фото з допису в Facebook

Прокурори з'ясовують, чи застосовували працівники притулку для дітей у селищі Рожище насильство до неповнолітніх.

Про це повідомляють у прес-службі прокуратури Волині.

Так, сьогодні, 2 серпня, Маневицька місцева прокуратура Волинської області розпочала кримінальне провадження за фактом застосування фізичного насильства до вихованців працівниками комунального закладу «Притулок для дітей служби у справах дітей Волинської обласної державної адміністрації», що в селищі Рожище, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 125 КК України, а також за фактом неналежного виконання службових обов'язків працівниками цього закладу щодо охорони життя та здоров'я неповнолітніх, що спричинило істотну шкоду здоров'ю, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 137 КК України.

Прокурори та слідчі проводять першочергові слідчі дії, допитують осіб, які можуть бути причетні до можливого вчинення протиправних дій стосовно дітей, а також опитують вихованців притулку.

«Додатково інформуємо, що прокуратурою області в липні поточного року встановлено, що ще 17 травня 2018 року КЗ «Притулок для дітей служби у справах дітей Волинської обласної державної адміністрації» самовільно покинув один із неповнолітніх, проте з відповідним повідомленням щодо безвісти зниклої дитини керівництво притулку до правоохоронних органів звернулось лише 11 липня 2018 року», – йдеться в повідомленні.

«Таким чином, внаслідок бездіяльності посадових осіб комунального закладу будь-які заходи уповноваженими на те підрозділами органів Національної поліції щодо пошуку зниклого з притулку майже 2 місяці тому неповнолітнього не проводились», – додають в прокуратурі.

Нагадаємо, уповноважена з прав людини Людмила Денісова повідомила про побиття та домагання вихованців притулку в Рожиці.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Підписали угоду щодо закупівлі та встановлення скануючих систем для Волинської митниці
Наступна новина Якою буде погода у Луцьку та області 3 серпня
Останні новини
Схожі новини