Проста стратегія, яка дозволить вам почати вигравати в покер

Проста стратегія, яка дозволить вам почати вигравати в покер

Незалежно від того, чи хочете ви грати в онлайн покер, чи в офлайн, ви повинні додержуватися стратегій, які приведуть вас до успіху в цій інтелектуальній азартній грі. Існує велика картотека, статей про покерні стратегії. Ця стаття дасть вам базові поняття в стратегічному мисленні у покер.

Покер – гра для мислення і задоволення

Стратегій у грі в покер дуже багато. Від того, наскільки обдуманою буде ваша покерна стратегія та як поступово ви зможете її дотримуватися, буде залежить ваша успішність у грі, а значить і рівень доходу, котрий ви зможете получати від неї. Зазвичай їх поділяють на п’ять основних розділів: префлоп, постфлоп, психологія, математика, теорія. Кожен розділ має свої властивості та спрямований на усунення конкретних помилок у ваших статегіях гри в онлайн покер в Україні.

Кожний розділ, у своєму роді, унікальний та структурований. Завдяки цьому ви без труда зможете знайти ті теми, які вас найбільше інтересують. Наприклад, як в покері стратегічно усувати пробіли в грі. Якщо ви погано розбираєтесь в математиці покера, будь ласка, обирайте розділ математика та знаходьте усі важливі та необхідні розділи від шансів банку до розрахунку еквити на постфлопі.

Завдяки тому, що покер, в першу чергу це гра на реальні гроші, то найбільш успішні гравці, які витратили більше часу та сил на прокачку своєї стратегії гри, в кінці кінців, на дистанції получають набагато більшу винагороду. А ті, хто не старався розібратися у різноманітних тонкощах покера, будуть їм програвати.

Базова стратегія покера

Базові навички стратегії гри в покер включають розуміння покерних термінів, основних прийомів гравців на префлопі та пост-флопі, а також знання базових покерних ймовірностей та математики. Не зайвим також буде приділити увагу питанням психології гри, а також розвитку навичок дисципліни, які дуже сильно допоможуть вам надалі.

Усю необхідну інформацію ви легко зможете знайти, вибравши один з 5 розділів, що вас цікавлять:

  • Префлоп;
  • Постфлоп;
  • Психологія;
  • Математика;
  • Теорія.

У кожному з цих розділів ви виявите ще десятки підтем, що стосуються різних аспектів гри, окремих тактик або прийомів, а також інших важливих для розвитку стратегії покеру. Підходьте до вивчення базової покерної стратегії послідовно і не поспішайте. Набагато вигідніше якісно опрацювати кожну окрему тему, до розуміння її суті. Створення міцного фундаменту дозволить вам у майбутньому не повертатися до цих питань і ви зможете освоювати набагато складніші концепції гри.

Стратегії та тактики в онлайн-покері

В онлайн-покері існує безліч різних підходів до гри, які в результаті породили різні стратегії та тактики гри, які відрізнялися між собою, як за розміром стека, так і за підходом до вибору стартових рук і ступеня агресивності їх розіграшу. Найбільш популярними на сьогоднішній день варіантами є:

  • Тайтово-агресивний стиль гри;
  • Лузово-агресивний стиль гри.

Саме вони дозволяють гравцеві максимально ефективно експлуатувати слабкості опонентів, при цьому не надто сильно підставляючись під прийоми у відповідь. За розміром стека існують такі тактики гри:

  • Стратегія великих стеків або скорочено БСС (початковий стек 100 ББ і більше);
  • Стратегія середніх стеків або скорочено МСС (від 35 до 55 ББ);
  • Стратегія коротких стеків або скорочено ССЗ (від 15 до 25 ББ).

Однак, далеко не завжди онлайн покер-руми дозволяють гравцеві використовувати посадку за стіл з неповним стеком менше 100 ББ, тому найпопулярнішою на сьогоднішній день є перша тактика, яка при правильному застосуванні дозволяє максимально ефективно розігрувати різні типи стартових рук і експлуатувати слабкості опонентів.

Стратегія турнірного покеру

Гра в турнірний покер має свою специфіку і тому вимагає іншого підходу і стратегії гри, що помітно відрізняється. На відміну від кеш столів, при грі в турнір, на вас завжди буде тиснути фактор часу та обмеженого стека, який зі зростанням рівня блайндів все знижуватиметься і знижуватиметься. Існує декілька найбільш відмітних факторів турнірної стратегії.

Стек різного розміру

Іноді є необхідність грати зі стеком різного розміру. Починати ви можете навіть зі стеком в 250+ ББ, проте поступово він зменшуватиметься за рахунок зростання рівня блайндів і в результаті вам доведеться переходити до МСС, а після і ССС тактики гри.

Дві карти – теж вигідно

На відміну від кеша, у турнірах у результаті може скластися така ситуація, коли вам доведеться грати буквально з будь-якими 2 картами і це буде вигідніше, ніж просто сфолдити їх.

Дисципліна та психологічна стійкість

На вас та ваших опонентів значною мірою тисне зона призових грошей та фактор баббла, що накладає підвищені вимоги до дисципліни та психологічної стійкості. До того ж дисперсія в турнірному покері проявляється набагато сильніше, ніж при грі в кеш. Турніри проходять у певний час і гравець не може просто сісти і почати грати або піти зі столу, коли заманеться.

Докладніше дізнатися про різні нюанси турнірної стратегії, а також про те, як краще переходити з кеш ігор в МТТ і навпаки, ви зможете дізнатись заглибившись у теоретичний курс гру у покер.

Кеш покерна стратегія

Гра за кеш столами відрізняється постійним розміром стека і відсутністю будь-яких тимчасових обмежень і тому приваблює безліч різних гравців, починаючи з тих, хто хоче просто скоротити годину-другу за грою в покер і закінчуючи гриндерами, які намагаються грати якомога більше столів.

Оскільки ви самі можете вибирати розмір стека в межах доступних на столі і завжди можете докупитися у разі програшу або втрати частини стека, це надає прямий вплив на ту стратегію гри, яку можна застосовувати за кеш столом. Це дозволяє:

  • Вибирати найбільш зручний для вас час гри;
  • Розігрувати продуманий діапазон початкових рук для різних ситуацій;
  • Уникати не вигідних для вас ситуацій вже з префлопу;
  • Грати лише проти тих опонентів, проти яких ви хочете грати.

Стратегія гри в кеш з одного боку дозволяє гравцеві контролювати дії буквально на кожному етапі торгів, не покладаючись зайвий раз на удачу, проте з іншого боку вимагає набагато більшої підготовленості. Саме грі в кеш і присвячена більша частина матеріалів на даній сторінці і ви гарантовано зможете знайти потрібну вам інформацію з усіх покерних тактик або етапів стратегії гри.

Навіть у самій простій грі, можливо виробити певний набір прийомів, які дозволять гравцю вигравати частіше своїх опонентів, які зневажають таку можливість. Покер не є якимось винятком, та не дивлячись на простоту, що здається в правилах, таїть у собі великий простір для створення та покращення стратегії та тактики гри.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Як голосували волинські нардепи за ратифікацію Стамбульської конвенції
Наступна новина Бус, рації та бронежелети: Луцькрада відправила допомогу на передову
Останні новини
Схожі новини