«Проведемо після карантину». У «Слузі народу» хочуть скасувати другий тур місцевих виборів

«Проведемо після карантину». У «Слузі народу» хочуть скасувати другий тур місцевих виборів
Фото ілюстративне

Народна депутатка від «Слуги народу» Тетяна Грищенко зареєструвала проєкт постанови Верховної Ради, в якому пропонує скасувати другий тур місцевих виборів у зв’язку з пандемією COVID-19.

Про це пише Українська правда із посиланням на пост Грищенко у фейсбуці.

«21 жовтня Україна встановила новий коронавірусний антирекорд. Лічильник кількості нових хворих за добу перетнув позначку в 6700.

Тому 20 жовтня мною був зареєстрований проєкт постанови Верховної Ради України № 4234. Пропонується скасувати повторне голосування на виборах депутатів сільської, селищної, міської ради (територіальної громади з кількістю виборців до 10 тисяч) та сільського, селищного, міського голови», – написала обраниця.

За словами Грищенко, метою прийняття цієї постанови є недопущення надмірного навантаження на медичну систему та забезпечення протидії поширенню COVID-19, епідемії грипу та ГРВІ, щоб знизити рівень загрози життю і здоров’ю населення.

На думку нардепа, нинішня ситуація вимагає кардинальних кроків, а «другі тури виборів нікуди не дінуться» – їх можна провести після карантину.  

Як відомо, місцеві вибори заплановані на 25 жовтня. Щоб стати міським головою, кандидат повинен отримати абсолютну більшість голосів – тобто більше 50% у першому турі.

Якщо жоден кандидат не отримує таку абсолютну більшість, то має бути проведено повторне голосування – так званий «другий тур». У «другий тур» виходять два кандидати, що набрали найбільшу кількість голосів виборців. Щоб стати переможцем і міським головою, у другому турі кандидату достатньо набрати просту більшість голосів.

Читати також:

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Зеленський призначив стипендії двом школяркам з Волині, які перемогли у конкурсі імені Шевченка
Наступна новина Виділили 1,5 мільйона гривень на кисень для інфекційного госпіталю у Луцькому пологовому
Останні новини
Схожі новини