Луцькі хірурги успішно видалили жінці гігантську пухлину в животі. ФОТО

Луцькі хірурги успішно видалили жінці гігантську пухлину в животі.  ФОТО

У Луцькій міській клінічній лікарні прооперували двох 51-річних жінок. У них видалили пухлини вагою 3 і 4 кілограми.

Про це розповіла лікарка відділення ургентної гінекології Алла Воробей.

Перша жінка потрапила до лікарні з лейоміомою матки – доброякісною пухлиною, яка росла протягом п’яти років. Новоутворення важило близько чотирьох кілограмів. Воно стискало внутрішні органи, погіршувало самопочуття та зовнішній вигляд, адже виглядало, як доношена вагітність.

«Жінка знала про хворобу, але довго не наважувалась на оперативне втручання. Та з часом все ж вирішила провести лікування. Їй зробили планову екстирпацію (видалення) матки та на сьому добу у гарному самопочутті виписали додому», – розповіли у лікарні.

Ще одна жінка поступила з сильними болями в животі, блювотою та загальною слабкістю. З’ясувалось, що у пацієнтки – кістома яєчника вагою близько трьох кілограмів, яка перекрутилась. Лікарі успішно провели ургентну операцію з видалення пухлини разом з матковою трубою та яєчником. Після втручання жінка почувається добре.

Лікар Алла Воробей радить жінкам регулярно відвідувати гінеколога (до настання менопаузи раз на півроку, після – раз на рік) та не зволікати з лікуванням.

«Також до лікаря потрібно звернутись при появі найменших болей. Багато захворювань, в тому числі онкологічних, на ранніх стадіях можна успішно вилікувати. Це значно простіше, ніж лікувати запущені випадки», – зазначає медик.

«Не раджу запитувати про лікування у сусідки, подруги, шукати методи в інтернеті, тому що є дуже багато шкідливої інформації. Найкраще – звернутися до фахівця», - додає жінка.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У селі на Волині відсвяткували ювілей храму. ФОТО. ВІДЕО
Наступна новина Відомо, в чому підозрюють посадовців «Волиньприродресурсу», де проходять обшуки
Останні новини
Схожі новини