П'ять порад жінкам, які хочуть побудувати успішну кар'єру

П'ять порад жінкам, які хочуть побудувати успішну кар'єру

Сучасна бізнес-леді, так само, як і представники сильної статі, прагне піднятися кар'єрними сходами, отримати високий оклад або зробити більш успішним свій бізнес. Але на жаль, багато хто до цих пір припускаються суттєвих  помилок. Керівних вакансій у Львові доволі багато, але в першу чергу на них розглядають чоловіків. Як змінити цю ситуацію, і що слід знати жінкам, які претендують на крісло директора.

Корисні поради для кар'єристок

Пропонуємо дізнатися 5 типових помилок, яких не потрібно припускатися:

  • Мовчати про підвищення заробітної плати. При співбесіді і під час робочого процесу необхідно нагадувати про свою зацікавленість у підвищенні заробітку. За статистикою, близько половини жінок не розмовляють з начальством на таку тему. При цьому чоловіча половина робить це з неабиякою регулярністю. Говорити про свій дохід обов'язково потрібно при прийомі на роботу та хоча б раз на рік за умови справного виконання посадових інструкцій. Ну і, звичайно, – при просуванні вгору по кар'єрних сходах або збільшенні кількості виконуваних обов'язків.
  • Занижувати самооцінку. Щоб навести аргументи на свою користь, заздалегідь поцікавтеся окладами осіб, які займають аналогічну посаду. Зробити це просто, якщо подивитися вакансії в пошуку або розпитати колег. Додайте свої заслуги перед компанією і досягнення, які були відзначені керівництвом. Невеликий аналіз дозволить відчути себе впевненіше. Крім того, у вас з'явиться інформація на випадок, якщо доведеться шукати нову роботу.
  • Не говорити про свої досягнення. У жіночому колі не прийнято обговорювати свої чесноти, і дуже даремно. Начальник навряд чи сам помітить досягнення і старанну роботу, тим більше не запропонує за них підвищити оклад. Потрібно бути на виду і голосно заявляти про себе і результати роботи. Тільки в такому випадку можна очікувати на зміну розміру ЗП.
  • Не стежити за новинками професійної галузі. Конкуренція впливає на всі сфери життя людини, змінюючи їх. Більшість жінок настільки сильно заглиблені у щоденну рутину, що зовсім забувають про цю тенденцію. Щоб не відставати від колег і мати можливість претендувати на більшу платню, необхідно виділяти час на вдосконалення своїх знань і навичок. Цього можна домогтися за допомогою читання професійних журналів, книг, відвідуванням професійних майстер-класів, виставок, семінарів та інших заходів.
  • Не використовувати можливості для кар'єрного зростання. Щоб домогтися успіху, необхідно зрозуміти, як компанія заробляє гроші. Це дозволить усвідомити процеси, які приносять прибуток підприємству, а значить, підвищить особисту професійну цінність. Ще один момент стосується командної роботи. Потрібно долучатися до життя колективу. Налагодження партнерських відносин з колегами дозволить заручитися їхньою допомогою і підтримкою в майбутньому.
  • Щоб просуватися по кар'єрних сходах, доведеться постійно зростати не тільки в професійному, а й у особистісному плані. Для досягнення успіху не завадить заручитися підтримкою наставника або керівника. Навіть при старанній роботі важко пройти цей шлях наодинці. А якщо протекції з боку начальства немає, так і взагалі неможливо.

Наостанок нагадаємо, що жінці доводиться балансувати між роботою та особистим життям. Але завжди до першочергових пріоритетів слід відносити приватне світовідчуття і свободу. Використовуйте ситуації, в яких проявляються ваші сильні сторони, це дозволить працювати більш наполегливо, але із задоволенням.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Більше 16 тисяч квадратів житла. Показали нове відео, як «росте» «Супернова»
Наступна новина Лучанка видала першу книгу з ілюстраціями «мами» знаменитого Гуся
Останні новини
Схожі новини