П'ятирічний лучанин вільно розмовляє двома мовами. Відео

П'ятирічний лучанин вільно розмовляє двома мовами. Відео

Від народження п’ятирічного Станіслава Кононенка з Луцька батьки вчать двом мовам. Хлопчик говорить англійською і легко переходить на українську та навпаки.

Про це розповів Суспільному тато Ігор Кононенко.

Зі слів батька, це звична практика у сім’ях, де батьки – носії різних мов. Мама Мирослава Кононенко називає двомовне спілкування з дитиною експериментом.

Майже завжди англійською мовою з дитиною спілкується батько. Ігор Кононенко каже: ідея говорити з дитиною з перших днів життя двома мовам спала на думку мамі. Інформацію про білінгвізм лучанка знайшла в інтернеті під час вагітності.

 

"Якщо, наприклад, тато – іспанець, мама – українка.  І вони з народження знають дві мови. Я люляю дитину своєю мовою, а він – чужою. Тато ж не носій мови, але нічого – впорався", – говорить Мирослава Кононенко.

 

Батько вчить мову разом із дитиною. Розповів: у зв’язку з роботою знає багато технічних термінів англійською. Для щоденного спілкування з сином збагачує словниковий запас. Для розвитку і виховання Станіслава батьки використовують літературу і українською, і англійською.

П'ятирічний Стас знає англійські казки. Розповідає народну британську казку "Золотоволоска і три ведмеді". Перші слова Стас почав вимовляти після двох років.

"У 2 роки та 2 місяці він мене тільки мамою обізвав. Він мені сказав "look", коли якийсь павучок на підлозі повзав. А я запам’ятала, як він біг у кімнаті, впав і каже "Baby falling down", – зазначила мама Станіслава.

Діти, які від народження спілкуються двома мовами, більш толерантні, бо живуть у двох культурах, каже психотерапевтка Віта Ковальчук. Із її слів, у таких дітей гнучкість психіки в рази більша, а також вони більш кмітливі, має кращу пам'ять, комунікабельні та творчі.

Батьки кажуть: роблять усе, щоб обидві мови син сприймав легко та природньо. Батько Ігор Кононенко додав: його дитина, як і всі діти, любить гратися і веселитися.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/yR9Y1vkTGSM" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Хасиди у Володимирі. Що там відбувається і як реагують містяни
Наступна новина На Теремнівських ставках водії перетворили зелену зону на суцільне болото
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні