Рада підтримала проєкт держбюджету на 2022 рік у першому читанні

Рада підтримала проєкт держбюджету на 2022 рік у першому читанні
Фото ілюстративне

Верховна Рада України підтримала в першому читанні законопроект "Про Державний бюджет України на 2022 рік".

Парламент прийняв постанову щодо висновків і пропозицій до проекту закону про державний бюджет України на 2022 рік. За відповідне рішення проголосували 273 народних депутати, пише УНІАН.

"Відповідно до статті 157 Регламенту Верховної Ради, прийняті Верховною Радою висновки та пропозиції до проекту закону про державний бюджет на 2022 рік набувають статусу бюджетних висновків парламенту. Уряд за участю представників відповідного комітету відповідно до висновків Верховної Ради зобов'язаний доопрацювати проект Державного бюджету до другого читання і внести його до Верховної Ради не пізніше 3 листопада 2021 року", - зазначив голова парламенту Руслан Стефанчук.

Згідно з прийнятим документом, доходи держбюджету передбачені на рівні 1,267 трлн грн, витрати - 1,442 трлн грн. Дефіцит бюджету-3,5% валового внутрішнього продукту (ВВП), що становить 188 млрд грн.

Зростання економіки очікується на рівні 3,8%. На обслуговування держборгу закладено 181,4 млрд грн, погашення - 393,3 млрд грн. Середньомісячна зарплата складе 15 тис.300 грн. Споживча інфляція досягне 6,2%. Середньорічний курс закладено на рівні 28,6 грн за долар.

Куди і скільки виділять – читайте тут.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку жінка порізала свою однорічну доньку та хотіла вчинити самогубство
Наступна новина Помер ексдепутат двох скликань Волинської обласної ради
Останні новини
Схожі новини