Рада ухвалила закон, який полегшить приєднання до міст обласного значення

Рада ухвалила закон, який полегшить приєднання до міст обласного значення

Народні депутати прийняли у другому читанні та вцілому законопроект № 6466, який дозволяє добровільне приєднання територіальних громад до міст обласного значення.

Про це інформує Волинський Центр розвитку місцевого самоврядування, який створений за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Мінрегіону України.

За це рішення проголосували 268 народних депутатів.

Законопроект дозволяє громадам за спрощеною процедурою приєднуватися до міст обласного значення.

Як відомо, в Україні 187 міст обласного значення. Законопроект №6466 дозволить містам обласного значення згуртувати навколо себе сусідні сільські та селищні ради і стати центром об’єднаної громади без зайвих бюрократичних процедур.

Радник із питань децентралізації Волинського ЦРМС Оксана Урбана наголосила, що завдяки цьому закону, у громад біля міст обласного значення з’явилася унікальна нагода об’єднатися із такими містами без виборів міських голів. 

Приміром, завдяки цьому закону Грибовиця, Благодатне та Гряди можуть доєднатися до Нововолинська, таким чином, уникнувши анклаву. Позитивним може виявитися і об’єднання із Ковелем, наприклад, Зеленого. Також цей закон може розблокувати децентралізаційні процеси Луцька щодо об’єднання із Прилуцьким.

Нагадаємо, проект закону входив до переліку важливих для продовження децентралізації законопроектів.
 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Компанія GoHome пропонує затишний будинок для родини у передмісті Луцька. ФОТО
Наступна новина Українці стали купувати менше нових автомобілів
Останні новини
Схожі новини