«Радий, що в Україні з'явилося кіно», - режисер з Луцька про фільм «Дике поле»

«Радий, що в Україні з'явилося кіно», - режисер з Луцька про фільм «Дике поле»
Джерело фото: Хочу UA

Луцький режисер Сергій Шараєвський поділився враженнями від нового українського фільму «Дике поле», який нещодавно вийшов у всеукраїнський прокат.

Кінострічку зняли за романом Сергія Жадана «Ворошиловград». 

На своїй сторінці у Фейсбук Шараєвський написав, що сюжет фільму віддалено нагадав йому Біблію. 

«Загальна характеристика фільму така: Євангеліє від Жадана )). Звісно, це не релігійний фільм, але проповіді, цитати з Біблії, байки на релігійну тематику, «штунди» (в фільмі вони круті та безбашенні), ідейні висновки героїв роблять фільм певною мірою духовним твором. Звісно, нецензурна лексика (в основному слова, що позначають чоловічу «честь», а не древню професію) та розпивання дешевого алкоголю трохи вибивають цю «духовність» із звичного християнського розуміння. Але це все-таки трешове пост-соц-реалістичне фентезі (сам придумав), але не наукова праця», – висловився він.

Режисер запевнив, що фільм йому сподобався.

«Фільм дійсно на грані трешу. Герої живуть в бруді, говорять бруд, роблять бруд і в головах бруд. Але десь крізь ці гори сміття пробивається світлий промінь ідейності, принциповості та морального вибору. Мені фільм "зайшов". Я радий, що в Україні з’явилося кіно. Відчуваю велику честь та відповідальність також ставати його частинкою», – підсумував він.

Нагадаємо, фільм «Дике поле» стартував у прокаті тиждень тому, і вже встиг зібрати 1,37 мільйонів гривень. 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Синоптики розповіли, коли лучанам чекати першого снігу
Наступна новина До Луцька приїдуть заступник міністра регіонального розвитку і директор Асоціації міст України
Останні новини
Схожі новини