«Конкурента у Луцьку в нас немає», – власник «Версалю» Олександр Мельник. ІНТЕРВ'Ю

«Конкурента у Луцьку в нас немає», – власник «Версалю» Олександр Мельник. ІНТЕРВ'Ю

Нічний клуб «Версаль» – луцький «старожил» свого формату. Працює вже третій десяток років. І поки у місті закриваються його конкуренти, «Версаль» продовжує працювати, і навіть розширюватися.

Власник клубу Олександр Мельник. Придбав його ще у 1999 році і з тих пір є незмінним керівником закладу. 

Разом із компанією «КухАрт» питали у Олександра Мельника про те, які люди ходять до його закладу, який нічний клуб був найкрутіший у Луцьку та про барменів, які працюють у «Версалі» вже 15 років. 

«У Луцьку в нас немає конкурента»

 – «Версаль» - той нічний клуб, який працює у Луцьку чи не найдовше – з 1997 року. Як ви думаєте, що допомогло клубу весь цей час працювати?

 – За 20 років, коли я придбав «Версаль», відбулось дуже багато змін. Якраз ці зміни, намагання йти в ногу з часом – думаю, одна з причин того, що ми продовжуємо успішно працювати. Кожного року ми стараємось щось оновити, враховуємо пропозиції.

Також постійно оновлюємо інтер’єр. І, звичайно, заклад тримає популярність через людей, які працюють у нас довгий час. Ви, певно, чули, що у нас деякі працівники, наприклад, бармени, працюють по 12-15 років. Знаєте… певно, головний секрет якраз – в людях.

 – Якщо порівнювати «Версаль» двадцять років тому і сьогодні – що змінилося?

 – Передусім змінилися люди. Наші гості, які ходять в клуб. Адже виросло ціле нове покоління. 

Водночас і ставлення до нічних клубів змінилося. Раніше клуби сприймали не так жваво, як зараз. Тепер люди приходять в клуб для того, щоб перш за все відпочити від буднів, розвантажити голову, поспілкуватись з друзями.

 – Хто ваші постійні клієнти і за якими емоціями люди йдуть у ваш заклад?

 – До нас приходять люди різного віку. І часто вони кажуть, що, окрім «Версалю», в інші нічні клуби не ходять. Сам часто чую: «Ми приходимо, як додому». Для мене як для власника закладу це – найкращий відгук.

 – Які правила найчастіше порушують гості, які приходять у ваш заклад?

 – Насправді по-різному, бо всі люди різні. Але таких особливих кричущих порушень – немає. На вході у нас працює фейс-контроль. Є певні обмеження, наприклад, ми не пропускаємо людей у спортивному одязі. Але не можу сказати, що конфліктні ситуації виникають часто.

 – За останні роки у Луцьку значно поменшало нічних клубів. Як думаєте, чому?

 – Я думаю причина одна: у нас невелике містечко. І у нас немає стільки клубних людей, які змогли б відвідувати багато закладів у вихідні дні. Думаю, тут причина якраз таки у кількості населення.

 – Який із нічних клубів ви вважаєте найбільшим конкурентом «Версалю»?

 – Як такого конкурента у Луцьку в нас немає.

 – А з тих клубів, які у різний час у Луцьку існували, який з них, окрім «Версалю», був найкрутішим?

 – Мені завжди подобався «Клуб ХХІ століття». Подобався через те, що там велика площа. Там можна робити набагато більше всього, ніж можемо зробити ми у «Версалі». Можна запрошувати різних виконавців і це буде вигідно. Якби у мене була більша площа, наприклад, така, як там, я мав би набагато більші можливості.

«У «Версалі» кухня була від початку. І я цю традицію підтримав»

 – У «Версалі» є своя кухня. Як ви гадаєте, як добре у вас все вдалось із ресторанною справою? Наскільки часто у вас люди замовляють вашу кухню на дні народження та інші бенкети?

 – У багатьох нічних клубах як такого поняття «кухні» взагалі немає. Є якісь там бутерброди, та й все. У «Версалі» з самого початку – ще до того, як я його придбав – була кухня. І я від цієї традиції не відмовився. В нас замовляють багато бенкетів, особливо, на новорічні свята, дні народження. Ще зараз ввійшли у моду так звані «дівішніки».

У нас професійна кухня і дуже смачні страви. Наскільки я чую по відгуках, люди дуже задоволені. Шкода, що ми не можемо зробити обіди: все ж таки ми нічний клуб.

 – От власне, що нічний клуб. Хіба люди, які сюди приходять увечері, хочуть їсти? 

 – Звісно, у пізню годину організм не дуже потребує харчування. Але ж кажу: у нас і свята святкують, а тоді кухня необхідна. А якщо просто прийшли відпочити – то найчастіше замовляють фрукти та легкі закуски. 

 – У хлопця з дівчиною побачення. Вони прийшли у «Версаль». Скільки грошей повинен мати з собою хлопець, аби почуватися впевнено?

 – Думаю, тисячі гривень буде більше, ніж достатньо на двох. А взагалі – дивлячись яка дівчина біля нього (сміється). 

– Як гадаєте, що важливіше для нічного клубу: хороша кухня чи хороша музика?

 Я думаю, на першому місці – персонал. Важливо, щоб у нічному клубі працювали хороші люди, які з півслова розуміють директора та один одного, поважають клієнта. На другому місці – хороша музика. А вже далі – хороша кухня.

Але алкоголь все ж вживають. А значить – можуть дозволити собі зайвого, створювати конфліктні ситуації… Чи можна вважати «Версаль» безпечним закладом?

– Ну… можна йти, впасти і зламати ногу. То що – на вулицю не виходити, бо небезпечно? За стільки років у нас були різні інциденти, але завжди спрацьовувала охорона. У нас взагалі хороша охорона, яка вміє робити так, щоб гостям було комфортно.

– Яких професій найбільше не вистачає «Версалю»? Кого найчастіше шукаєте?

– Офіціантів. Хоч були й такі, які, уявіть собі, працювали у нас 10 років. Є й ті, хто з офіціантів перейшов на керівні посади. Просто зараз відкрився дуже великий ринок за кордоном. Багато талановитих офіціантів  виїжджають туди, де можуть отримати кращу зарплату. А офіціант – дуже серйозна і складна професія, і їх бракує не тільки в Україні. 

– А барменів?

– Бармени у мене працюють вже більше 10 років. Якраз от барменів нових дуже мало приходить. Працюємо зі старими кадрами. Лише рік тому ми взяли двох нових.

– Ходять чутки, що у «Версаль» не так вже й просто влаштуватись…

– Не зовсім згідний і хотів би цей стереотип розвіяти. Просто у мене є лише одна вимога: щоб людина хотіла працювати. Дуже багато наших і офіціантів, і барменів прийшли сюди без досвіду. Головне – це бажання. Якщо воно є, це видно. Такі люди горять своєю справою і стають професіоналами. Так само і з барменами.

Якщо людина має велике бажання працювати, і якщо це людина порядна і правильна, я зроблю всі умови, щоб вона залишилась тут. У нас люди на довгий час затримуються. І це – показник.

– Ви стикались коли-небудь із тим, що люди боялись йти працювати у нічний клуб через якісь стереотипи?

– Мабуть, головна проблема – людям важко працювати вночі. От, наприклад, звертались хороші офіціанти, але вони хотіли працювати лише вдень… Але у цьому випадку ми безсилі – це ж нічний клуб.

– Люди йдуть до вас за емоціями, і найбільше їх дають зірки – діджеї та МС. Які найкращі діджеї та МС виступали у вашому закладі?

– Якщо говорити про теперішні часи, то це діджей Malish та Vassabi. Для мене фаворити – вони.

«У Струмівці будуємо новий зал»

– Ресторан, караоке, готель… що далі? Які плани у вас на майбутнє?

– Зараз триває будівництво одного із залів у селі Струмівка під Луцьком.

– Зал? Це буде якийсь новий заклад чи «філія» «Версалю»?

– Це буде повноцінний ресторан на 250-300 гостей. Там вже є рекреаційна зона із альтанками, ставками та волейбольним майданчиком. Вже незабаром почуєте анонс, дізнаєтесь назву. Відкриття буде влітку. Поки більше сказати не можу.

 – Як рекламуєте «Версаль»?

 – Найкраща реклама, на мою думку, це коли один друг каже іншому: «Давай, пішли у «Версаль», там справді круто».

 – А іншу рекламу замовляєте?

 – Так, реклама є у Фейсбуці та в Інстаграмі. Раніше ми часто на радіо рекламувались, але тепер це вже не так актуально, тому працюємо переважно у Інтернеті. Видаємо анонси, що у нас буде відбуватись, в принципі, так всі нічні клуби працюють. Але для мене найкраща реклама – це коли одне одному щиро рекомендують наш заклад. Я це найбільше ціную.

 – Як на вас вплинуло оновлення «Променя»?

 – Я дуже задоволений. Однозначно це для нас – позитив. Сюди багато людей приходять, розважаються. Конкуренції ніякої абсолютно не відчуваємо – навпаки, більше як одне ціле працюємо. 

 – Яка найкрутіша подія відбудеться у вас найближчим часом?

 – Минулоріч перед Новим роком ми зробили одне дуже класне вокальне шоу, називається «V-фактор». Дуже багато людей взяли участь. На сцені я почув багатьох талановитих людей, і це справді була насолода. Переможці отримали приз 20 тисяч гривень. Ми хочемо повторити цьогоріч, але з більшим розмахом.

Розмовляли Максим Нікітін, Тетяна Бугаєнко

Фото Романа Домбровського

 

Матеріал підготовлений у партнерстві з компанією «КухАрт». 

Це комплексні рішення для ресторанів: підбір обладнання, розробка проектної пропозиції, встановлення та підключення техніки, а також її сервісне та гарантійне обслуговування. 

Власник нічного клубу «Версаль» Олександр Мельник та співзасновник компанії «КухАрт» Максим Нікітін 

Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Показати коментарі (1)
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Перший» привітав героя лютого – Олександра Дударя
Наступна новина На Волині атовці разом з дітьми садили ліс. Ділянку присвятили загиблим побратимам. ФОТО
Останні новини
Схожі новини