Раритетні фото волинського містечка початку ХХ століття

Раритетні фото волинського містечка початку ХХ століття

Показали раритетні знімки Горохова.

Перша писемна згадка про Горохів відноситься до 1450 року, – пише Волинь.UA

Твердження деяких авторів, що Горохів згадується у «Літописі руськім» при описі подій 1240 року, не відповідає дійсності. 

У І половині XV століття Горохів належав великому князю литовському Свидригайлу Ольгердовичу. 1450 року грамотою польсько-литовського короля Казимира IV Ягеллончика Горохів з навколишніми селами, за заслуги у Свидригайла, був відданий у власність шляхтичу Олізару Шиловичу. У 1487 році пані Олізарова відписує Горохів своїм родичам. Місто переходить у власність князів Сангушевичів, яких пізніше стали називати Сангушками-Коширськими.

Тривалий час Горохів залишався важливим пунктом ярмаркової торгівлі. Вироби горохівських кушнірів, шевців і кравців користувалися великим попитом навіть далеко за межами Волині. 

У травні 1919 року в Горохові був розташований штаб Володимир-Волинської боєвої групи Армії УНР. Місцевість була свідком важких кривавих боїв Армії Української Народної Республіки з поляками і більшовиками.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Перший ремонт за півстоліття: у Ківерцях «взялися» за скандальну вулицю. ВІДЕО
Наступна новина Ляшко луцьким кухаркам: «У вас неблатна робота». ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини