Рейд у луцьких маршрутках і тролейбусах. Скількох «зайців» зловили? Скількох оштрафували?

Рейд у луцьких маршрутках і тролейбусах. Скількох «зайців» зловили? Скількох оштрафували?

У Луцьку перевірили оплату проїзду пасажирів і наявність індивідуальних засобів захисту в тролейбусах та маршрутках. П’ятьох «зайців» оштрафували.

Про це розповіла контролерка Оксана Владичко, повідомляє Суспільне.

Контролери працювали на трьох локаціях: на зупинках «Готель «Україна», «ЦУМ» та «Департамент соцполітики».

Найбільше «зайців» – тих, хто не оплачує проїзд, серед молоді, каже контролерка Оксана Владичко. Одна з популярних відмовок – «Я оплатив і картку віддав другу, який уже вийшов». «Зайці» просто заходять, картку прикладають, водій не має часу звертати увагу, чи оплата відбулася чи ні, сідають у кінець маршрутки і їдуть непомітно, каже контролерка.

Попри валідатори, лучани все одно розраховуються готівкою. На сьогодні це приблизно 30-50 % від загальних розрахунків за проїзд, каже начальник управління транспорту та зв'язку Луцької міської ради Володимир Степанов.

Від загальної перевіреної кількості пасажирів 10 % взагалі не платять за проїзд, на них виписують штрафи. З початку січня контролери перевірили більше мільйона пасажирів. Наклали штрафів на понад 100 тисяч гривень, розповів начальник управління транспорту та зв'язку Луцької міської ради.

Перевізник Степан Тимощук каже, що в його маршрутках готівкою розраховується орієнтовно 60% пасажирів.

Лучанка Юлія Яцун всюди розраховується карткою. Каже, що вже звикла до цього: «І зручно, як немає коштів на електронному рахунку, то можна карткою банківською. І не треба торкатися брудних грошей».

Станом на 17:00 інспектори перевірили 1309 пасажирів. 87 з них оштрафували, розповів Володимир Степанов.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Українців обурив шкільний зошит з Монатиком. Усе, що відомо про скандал у мережі
Наступна новина Зеленський дав почесні звання проректору з Луцька і вчительці з Володимира
Останні новини
Схожі новини