Рекомендації від АХА Страхування у випадку затоплення автомобіля

Рекомендації від АХА Страхування у випадку затоплення автомобіля

Погода в минулі вихідні «потішила» великою кількістю опадів.

Зливою були затоплені вулиці Києва та Львова.

У більшості таких випадків страждають автомобілісти, які ризикують суттєвими пошкодити свої авто. 

До компанії АХА вже звернулися десятки власників постраждалих авто за страховим відшкодуванням, а також за консультаціями з оформлення договорів КАСКО. 

Страхова компанія «AXA Страхування» підготувала обов’язкові рекомендації для автовласників, яких необхідно дотримуватись для збереження власного авто, а також для отримання відшкодування за страховим випадком.

Обов’язкові правила, яких слід дотримуватись у разі затоплення:

Якщо автомобіль опинився у воді, його не можна заводити. Інакше двигун може постраждати від гідроудару, а відновленню такий двигун не підлягає. Крім того, можливий вихід з ладу електроніки та електрообладнання автомобіля.

Обов’язково необхідно звернутися до своєї страхової компанії та зафіксувати страховий випадок. Контактні телефони лінії підтримки СК «АХА Страхування» 272, 0 800 30 272 3.

Необхідно провести фотофіксацію пошкодженого автомобіля на місці події. Особливу увагу при фотографуванні потрібно звернути, якщо автомобіль постраждав від падіння на нього будь-яких предметів, дерев.  

Автомобіль необхідно доставити на СТО, яку вам вказала страхова компанія. Доставка авто повинна бути здійснена обов’язково  евакуатором.

Першочергове, що необхідне зробити на автосервісі – забезпечити сушку авто. У випадку, якщо немає можливості терміново доставити автомобіль на СТО, потрібно висушити авто самостійно – відкрити двері для провітрювання.  Забороняється залишати авто з закритими дверима.

 «Договір КАСКО покриває збитки, які спричинені стихійним лихом. Затоплення, які відбулися днями - є стихійним лихом і такі збитки будуть відшкодовані власникам полісів КАСКО. 

Але слід пам’ятати, що страховик може відмовити у виплаті відшкодування з визначених причин. Прикладами такої відмови можуть бути: якщо автомобіль отримав пошкодження в разі гідроудару (пошкодження двигуна у результаті потрапляння води) або порушення правил експлуатації транспортного засобу. 

У даному випадку мова не йде про автомобілі, які постраждали на парковці, ми ведемо мову про власників авто, які перевищили міру розумності при управлінні автомобілем і спробували взяти водяну перешкоду. 

Виробники автомобілів завжди вказують на це в інструкціях по експлуатації, іноді із зазначенням конкретного рівня води, іноді без.

Страхування також не покриває збитки, що виникли під час буксирування або транспортування авто на евакуаторі, в зв'язку з чим рекомендується користуватися послугами евакуатора, що був організований страховою компанією.

Договір КАСКО не покриває збитки в тому випадку, якщо водій не виконав рекомендації страховика або інструкції з експлуатації автомобіля − автомобіль потрібно заводити тільки після просушування і бажано, щоб це робив співробітник СТО після діагностики авто», − прокоментував Руслан Грабко, заступник Віце-президента з операційної діяльності СК «АХА Страхування».


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Монатік на «Танцях з зірками» вразив ексцентричним образом
Наступна новина Луцька школа №27 - за кілька днів до відкриття. ФОТО
Останні новини
Схожі новини