Режим тиші: що зміниться для жителів Луцької громади

Режим тиші: що зміниться для жителів Луцької громади

У конференц-залі Центру надання адміністративних послуг обговорили проєкт регуляторного акта – рішення Луцької міської ради «Про затвердження Правил додержання тиші в громадських місцях на території Луцької міської територіальної громади».

Про це йдеться на сайті Луцької міської ради.

Читайте також: У Луцькій громаді до кінця тижня мають бути готові укриття в школах

В обговоренні проєкту в форматі «круглого столу» взяли участь працівники департаментів економічної політики, муніципальної варти Луцької міської ради, а також окрем бізнесмени та представники об’єднань підприємців.

Як зазначив начальник департаменту економічної політики Луцької міської ради Борис Смаль, чинні Правила дотримання тиші в місті ухвалили у 2008 році. «З тих пір життя змінилося, і одна з причин, чому ми ці Правила переписали, – Луцьк став більшим, до складу територіальної громади увійшли приміські села. І є потреба встановити єдині Правила додержання тиші як на території міста, так і сіл громади, – наголосив Борис Смаль. – Правила стосуються не лише підприємництва, а й роботи закладів культури, органів правопорядку».

Серед змін, які містить проєкт Правил додержання тиші в Луцькій територіальній громаді, – дозвіл, за необхідності, на роботу в цілодобовому режимі аптекам, медичним установам, квітковим магазинам, пунктам обміну валют; збільшення терміну дії цілодобового режиму роботи об’єктів до 12 місяців.

Крім того, у проєкті містяться заборони, яких у Правилах додержання тиші раніше не було. Так, заборонено:

1. Вмикати в багатоквартирних будинках звуковідтворювальну апаратуру з рівнем звуку, що порушує спокій мешканців багатоквартирних будинків.

2. Гра на музичних інструментах, спів, свист, крик із балконів, лоджій та відкритих вікон будинків.

3. Проведення вуличних мистецьких виступів, які можуть спричинити розпалювання міжнаціональної, етнічної, расової чи релігійної ворожнечі та ненависті, а також закликати до агресії та містити ненормативну лексику; супроводжуються рекламою суб’єктів підприємництва; їх проводять особи у стані алкогольного сп’яніння чи під впливом наркотичних речовин.

4. Використовувати піротехнічні вироби, які створюють світлові та/або шумові ефекти на шляхопроводах, транспортних магістралях, місцях поблизу нафто-, газопроводів, місцях біля будівель органів державної влади та органів місцевого самоврядування.

Публічне обговорення проєкту рішення – завершальний етап регуляторної процедури, після чого документ внесуть на розгляд сесії Луцької міської ради.

Читайте також: Ще чотири луцькі вулиці хочуть переназвати: які є варіанти


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцькій громаді до кінця тижня мають бути готові укриття в школах
Наступна новина На Ковельщині в полі знайшли снаряди
Останні новини
Схожі новини