У Луцькій громаді до кінця тижня мають бути готові укриття в школах

У Луцькій громаді  до кінця тижня мають бути готові укриття в школах

До 8 серпня в Луцькій громаді мають бути готові усі укриття в закладах освіти. Спеціальна комісія оглядатиме їх на відповідність щодо норм чинного законодавства.

Про це розповів Суспільному керівник департаменту освіти Луцької міської ради Віталій Бондар.

Читайте також: На курси стрільців у тирі волинського університету зареєструвалась перша сотня охочих. ВІДЕО

Загалом у Луцькій громаді є 38 шкіл. Укриття, каже Віталій Бондар, мають не всі заклади.

У луцькому ліцеї № 21 імені Михайла Кравчука, де побувало Суспільне, укриття є. Зараз його допомагають облаштовувати батьки учнів.

Вхід в укриття у ліцеї № 21

У Миколи Маціюка в ліцеї навчається син. Чоловік викопував землю з підвального приміщення, щоб висота від стелі до підлоги була 1 метр 70 сантиметрів, згідно з нормою.

Микола Маціюк

«Ми з дружиною на роботі, то дитину немає з ким залишити. Я за очне навчання в школі. Щодо безпеки, то мені здається, що в шкільному укритті навіть безпечніше, ніж вдома», – говорить чоловік.

Як розповів завгосп школи Йосип Костюк, щоб укриття в ліцеї відповідало усім вимогам, у підвал провели світло, воду, зробили каналізацію, розчистили від зайвого.

«Роботи ще вистачає: лавки треба зробити, вентиляцію відкрити. На зиму її закривали, щоб не замерзали труби. П'ять вентиляційних люків є в кожному приміщенні», – додає завгосп.

 

Заступниця директора Оксана Коваль розповіла, що захисна споруда в гімназії площею 500 квадратних метрів, тут є три приміщення. Одночасно в укритті зможуть розмістити три сотні дітей. З її слів, у школі планують організувати змішане навчання у дві зміни. Перед тим опитуватимуть батьків.

Зі слів Віталія Бондаря, у тих школах громади, де немає укриттів, шукатимуть альтернативні захисні споруди поряд із навчальними закладами, де на час повітряної тривоги будуть перебувати учні та працівники шкіл.

Читайте також: У Підгайцівській громаді розповіли, у якій гімназії не буде першокласників

«Є норма, у першу чергу це в нас 0,6 квадратного метра на одну людину, обов’язково подвійність виходів, розмір входів, виходів, висота стелі», – додав керівник міського департаменту освіти.

Читайте також: Лучанам нагадали, де можна знайти укриття під час тривоги. Адреси


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Луцькі рятувальники дістали кошеня з вентиляційної шахти
Наступна новина Режим тиші: що зміниться для жителів Луцької громади
Останні новини
Схожі новини