Рибалці на замітку: 5 секретів щедрого улову

Рибалці на замітку: 5 секретів щедрого улову

Досвідчені рибалки у своєму арсеналі мають декілька хитрощів, якими вони неохоче діляться з іншими. Але щоб «полювання» на річкових, озерних і морських мешканців все ж таки було ефективним, слід скористатися ось такими секретами. Вони стосуються вибору місця для риболовлі, приманок і насадок.

Завзяті рибалки формують свої власні секрети шляхом проб та помилок.


Завзяті рибалки формують свої власні секрети шляхом проб та помилок.

№1. Вибір відповідних приманок

Часто вирішальним моментом лову хижої риби на спінінг стає провокація. Навіть якщо хижак не збирається полювати та просто стоїть у заростях підводної трави, можна стимулювати його до клювання. Домогтися відповідної реакції допоможуть підібраний на сторінці https://fish-master.com.ua силікон «Кейтеч» та інші приманки.

Рибальською практикою встановлено, що найсильнішим подразником для хижої риби стануть штучні приманки яскравих відтінків. Пояснюється це тим, що в більшості випадків підводні мешканці поводяться тихо, ховаються в заростях і маскуються. Той, хто порушить цей принцип, буде атакований.

Вироби з силікону, металу, пластику, пофарбовані в яскраві кольори, привертають увагу хижаків. Осторонь не залишаються навіть ледачі. В арсеналі магазину «Фішмастер» є різні види таких приманок.

№2. Вибір місця для риболовлі — увага на корчуваті місця

Часто риба ховається в корчах, тому рибалки вибирають такі місця для підводного «полювання». Щоб гачок не зачепився за корч, слід зробити його трохи м'якшим. Для цього необхідно потримати виріб над вогнем, щоб сталь стала трохи податливішою та м'якшою. Для ловлі  середньої рибки гачка вистачить, але при зачепленні за перешкоду він просто розігнеться й не порве волосінь.

№3. Створення або покупка готових оптичних приманок-шокерів

Підводних хижаків дратують яскраві кольори, які вони бачать навіть у каламутній воді. Риби, якими харчуються хижаки, мають великі очі. Рибалці треба імітувати таку приманку, намалювавши їх маркером. Також можна нанести поперечні смуги або зімітувати зябра. Цей спосіб дозволяє багаторазово збільшити ймовірність атаки.

У продажу запропоновані й готові моделі, що активують хижацький інстинкт. Йдеться про джиг-голівки, вантажі-чебурашки з імітацією зябер та великих очей.

№ 4. Як зробити хробака привабливим для риби?

Щоб жива приманка стала ще більш привабливою, рекомендовано потримати її у свіжому молоці. Влітку черв'яків взагалі не рекомендовано мити, щоб привернути увагу риби.

№5. Закид важкої снасті з поплавком «ваглер» на далекі відстані

Це приваблює велику рибу, що важливо влітку, коли мешканці річок тримаються від берега на великій відстані. Вітер і хвилі можуть перешкодити закиданню на далеку відстань, але при використанні щоглової вудки з важким ваглером проблему можна вирішити.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Кішка з рідкісним забарвленням шукає дім. Звати – Жизель
Наступна новина У Луцьку біля історичного факультету СНУ поставлять 5 кіосків
Останні новини
Схожі новини