Рідкісне явище. На Волині у нацпарку вперше зимує лебідь-кликун

Рідкісне явище. На Волині у нацпарку вперше зимує лебідь-кликун
Фото Суспільне.Волинь

У Національному природному парку "Прип'ять-Стохід" вперше зафіксували лебедя-кликуна, який на зимівлю залишився на Волині. Птаха вперше побачили та сфотографували на річці Стохід 18 січня.

Про це розповів Суспільному старший науковий співробітник парку Юрій Корх.

Зі слів Юрія Кроха, лебеді-кликуни — це південний вид птахів, які зазвичай на зимівлю відлітають у тепліші регіони України. Нині ж самка плаває разом зі зграєю лебедів-шипунів, які зазвичай зимують тут.

 

Як розповів науковий співробітник, птахи візуально відрізняються формою дзьоба. У лебедів-шипунів є чорна вуздечка, біля основи верхньої щелепи великий чорний виріст, дзьоб — червоний, а в лебедів-кликунів дзьоб жовтий з чорним кінчиком.

 

Чому птах прибився до зграї лебедів-шипунів Юрій Корх пояснити не зміг. Каже: це рідкісне явище, зафіксоване вперше. Загалом, — додав старший науковий співробітник, — зимують у парку "Прип'ять-Стохід" від 55 до 75 особин лебедів-шипунів. 

Читайте також: Синоптики знову попереджають волинян про сильні пориви вітру


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Офіційно. Гурт «Тартак» припиняє свою діяльність
Наступна новина Кабмін змінив правила реєстрації деяких автомобілів
Останні новини
Схожі новини