Рівень води у річці Стир щодня піднімається на 10 см

Рівень води у річці Стир щодня піднімається на 10 см

Протягом кількох останніх років повені на Волині не було — далася взнаки літня засуха. Цієї осені ситуація змінилась. Вже в листопаді фахівці водного управління області спрогнозували повінь на наступну весну. Однак через надмірні опади великої води в області дочекалися набагато раніше.

«У Ратнівському районі ще в грудні вийшла на заплаву річка Прип’ять, - коментує ситуацію начальник обласного управління водних ресурсів Ростислав Кравчук. - Зараз там поблизу села Щедрогір затоплено 30 гектарів сільгоспугідь. Причина — замулені канали. Там наразі підключили насосну станцію, намагаємось відкачати воду. Також є проблеми з Підгірською внутрішньогосподарською дамбою, яку сильно порили бобри.  Прорив ліквідовують, мішків поки вистачає. У  Любешівському районі на заплаві річка Стохід. Там також великі прориви дамб через діяльність бобрів. Якщо не справимось вручну, будемо використовувати екскаватори. Окремі підтоплені ділянки є в Ковельському та Луцькому районах».

За словами Ростислава Кравчука, починаючи з вересня, щомісяця в області опади значно перевищували норму. У листопаді, приміром, цей показник склав 218 %, а середня щомісячна кількість - 170 відсотків. Це сприяло значному підвищенню рівнів поверхневих та підземних вод.

У Луцьку теж рівень води в Стиру щодня піднімається на 10 сантиметрів — річка на заплаві вище по течії, у Рівненській та Львівській областях. Її води скидають в Хрінницьке водосховище.

Ярина Руднік


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Галайка випустили під заставу в 2,5 мільйона гривень. ВІДЕО
Наступна новина Стали відомі подробиці смерті ще одного в'язня у Луцькому СІЗО. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини