Рівненська АЕС може спричинити екологічну катастрофу на Волині

Рівненська АЕС може спричинити екологічну катастрофу на Волині

У зв'язку з тим, що за останні кілька років рівень води у Стиру, яку використовують для охолодження атомних реакторів Рівненської АЕС, значно впав, на Рівненщині може статися екологічна катастрофа, яка може зачепити сусідні області.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії Волинської обласної ради з питань промисловості, транспорту, зв’язку, паливно-енергетичного комплексу, архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства 24 січня, передає ІА Волинські новини.

Як розповіли представники Рівненської АЕС, що у місті Вараш, аби трохи підняти рівень води у річці, вже були здійснені деякі роботи. Зокрема, перегородили течію камінням.

Далі заплановано спорудити обхідний канал по руслу, аби потім була можливість збудувати шлюз дамби, щоб підтримувати мінімальний рівень для забору води. Це забезпечить стабільну роботу електростанції. Роботи заплановано провести за державні кошти, залучені для Рівненської АЕС.

Від Волинської облради, своєю чергою, потрібний дозвіл на будівництво, яке пролягатиме межами Стиру.

«До будівництва ще далеко, але наближається екологічна катастрофа. Ця проблема стосується не лише Волинської чи Рівненської областей. Це питання нашої безпеки», – наголосив керівник управління містобудування та архітектури Волинської ОДА Микола Томчук.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «ВМБ нерухомість» пропонує великогабаритну квартиру в елітному будинку у самому центрі Луцька
Наступна новина На Волині Volkswagen збив чоловіка
Останні новини
Схожі новини