Родичі померлої волинянки звинувачують сімейну лікарку в недбалості

Родичі померлої волинянки звинувачують сімейну лікарку в недбалості

На Волині від пневмонії померла жінка. Її родичі обвинувачують у недбалості сімейного лікаря. Справа в тому, що лікарка не діагностувала у 68-річної пацієнтки запалення легень і не дала направлення в лікарню. Наступного дня хвору з дому забрала швидка. Через десять годин жінка померла.

Про це йдеться в сюжеті ТРК «Аверс», – пише ІА Волинські новини.

Мешканка міста Рожище Раїса Онищук звернулася до сімейної лікарки Людмили Гнатюк 3 січня. За словами дочки померлої, її мати скаржилася на тяжке дихання. Уже зараз відомо, що на момент звернення в жінки була пневмонія.

«Мамі було недобре. Ще у вівторок, 2 січня, вона була на роботі, а вже зранку з батьком поїхала до сімейного лікаря. Батько казав, що їй було геть зле. Мати й сама просила покласти її в лікарню, адже почувала себе погано. А лікарка, зі слів матері, кардіограму їй робила. У мами серце ніколи не боліло. Легені ще послухала, то сказала, що вони чисті», – розповідає донька померлої Юлія Климюк.

Медик оглянула пацієнтку і відправила її лікуватися вдома. Уже наступного дня хворій стало гірше. Родичі викликали швидку, жінку одразу повезли в реанімацію до лікарні в Рожищі. Через десять годин, 5 січня, о 4-й ранку жінка померла.

«У четвер ми вже викликали швидку, бо вона було ніяка. Потім казали, що якби в середу її направили на рентген, зробили сатурацію... Не робилося нічого із цього», – бідкається донька.

Лікарка Людмила Гнатюк зізнається: вона справді не діагностувала запалення легень, а лікувала грип. Медик переконує, що симптомів пневмонії не було.

«У жінки був грип. Це однозначно грип. Тому що хрипів не було чути. І підстав її мені спочатку направляти на рентген-обстеження не було. Розумієте, що якщо йде якийсь вірусний процес у легенях, його відразу не буде чути аускультативно, не видно на рентгені. Не знаю, в якому стані вона поступила в реанімацію, але ясно, що в приймальному відділенні її мусили обстежити, зробити аналізи й рентген. І вже тоді якісь зміни на рентгені виявилися. Хоча лікар-реаніматолог також не чув хрипів, аналізи були нормальні», – розповіла Людмила Гнатюк.

«Для нас це дуже важка втрата. Проходити судовий процес надзвичайно болісно, довго й теж важко. Єдине наше бажання в цій ситуації, щоби інші люди, які будуть звертатися за допомогою в цю лікарню, отримували допомогу професійно. І щоб на прохання допомоги, медики реагували кваліфіковано», – наголошує невістка померлої Валентина Онищук.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Складні погодні умови на Волині: рятувальники дістають автівки із заметів
Наступна новина Підробив документи, але виїхати не зміг: на Волині судили ухилянта з Донецька
Останні новини
Схожі новини