Росіяни обстріляли колонію, де були українські полонені. «Азов» оголосив полювання на причетних

Росіяни обстріляли колонію, де були українські полонені. «Азов» оголосив полювання на причетних

29 липня російські окупанти здійснили прицільний навмисний артилерійський обстріл виправної установи в населеному пункті Оленівка, Донецької області, де утримувалися в тому числі і українські полонені. Підрозділи "Азову" оголосили полювання на усіх причетних до масового вбивства українських військовополонених.

Про це пише Українська правда.

Російські окупанти переслідували, таким чином, свої злочинні цілі - звинуватити Україну у скоєнні "воєнних злочинів", а також приховати тортури над полоненими і розстріли, які здійснили там за наказами окупаційної адміністрації та командування зс РФ на тимчасово окупованій території Донецької області.

 "Щодо удару по колонії в Оленівці, де перебувають наші з "Азовсталі". Цієї ночі росіяни вбили частину полонених азовців.

Російське командування обставило масове убивство полонених як дії української армії. Бійці полку були переведені в окрему будівлю.

Вже очевидно, що це був заздалегідь спланований акт країни, для якої невідоме поняття офіцерської честі, а тим більше - дотримання Женевських конвенцій, правил, законів та звичаїв війни.

Росія не змогла перемогти "Азов" у чесному бою, тому намагається нас знищити віроломством.

Я від імені Азовських підрозділів оголошую полювання на кожного причетного до масового убивства. Понесе відповідальність кожен рядовий виконавець і кожен організатор незалежно від посади та місця перебування. Де б ви не ховалися, ви будете знайдені й екстерміновані", – запевнив засновник полку «Азов» Андрій Білецький.

За словами Білецького, українські військові збирають інформацію про жертв і виконавців цього воєнного злочину.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині переселенець продавав свої картини задля допомоги війську
Наступна новина Зростання цін на тепло в Україні не буде, але тимчасово: Рада ухвалила важливий законопроект
Останні новини
Схожі новини