На Волині переселенець продавав свої картини задля допомоги війську

На Волині переселенець продавав свої картини  задля допомоги війську

У Городищенській громаді до Дня Української Державності приурочили благодійну виставку-продаж картин «Врятоване мистецтво».

Про це розповіла Суспільному головна спеціалістка відділу сільської ради Галина Бакош.

Читайте також: 16-річна лучанка з синдромом Дауна малює картини та допомагає ЗСУ

З продажу робіт за перших декілька годин отримали 200 доларів та 5 500 гривень – майже 14 тисяч гривень. Частину цих коштів передадуть на потреби військового, який родом із Городищенської громади.

Над роботами, котрі пішли з молотка, впродовж останніх двох років працював художник Володимир Яницький. Чоловік має вроджену патологію зору.

«Хотілось, аби люди побачили і стали трішки добрішими. Не можна опускати руки, ми повинні максимально допомагати армії. Я не завжди малював, займався масажем і паралельно, безумовно, були якісь картини», – зазначив митець.

Разом із родиною у квітні художник вимушено переїхав на Волинь із містечка Курахове, що в зоні бойових дій на Донеччині. Найперше із собою в дорогу взяли картини: однією автівкою вдалося вивезти 50 робіт, каже дружина митця Ганна Бальнікова.

Читайте також: «Комірці жінок родини Косачів»: у Колодяжному відбудеться благодійний аукціон

«Ще залишились у місті в домівці. Як каже Володя, картини збережуть нашу будівлю. У нас було так: або ми усі разом виїжджаємо, або не виїжджає ніхто. У 2014 році познайомилися із хлопцями із 51-ї бригади. Ось так вирішили їхати до них сюди», – розповіла жінка.

Родина художника Володимира Яницького хоче повернутися на малу батьківщину одразу після перемоги, а також, зі слів чоловіка, розказуватимуть місцевим жителям на Донеччині про куточок Волині, у якому рятувалися від війни.

Читайте також: Картину 11-річної волинянки, яка стала маркою, продали на благодійному аукціоні

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцькій дитячій поліклініці розширили види обстежень та оновили обладнання
Наступна новина Росіяни обстріляли колонію, де були українські полонені. «Азов» оголосив полювання на причетних
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні