Росіяни розстріляли трьох українських військовополонених на Торецькому напрямку

Росіяни розстріляли трьох українських військовополонених на Торецькому напрямку

Правоохоронці розслідують ймовірний розстріл росіянами трьох українських військовополонених на Торецькому напрямку.

Про це повідомляє Офіс Генпрокурора. 

3 вересня 2024 року в Telegram-каналі з’явилася чергова інформація щодо ймовірного розстрілу представниками зс рф українських військовослужбовців.

У повідомленні йдеться про те, як троє військових однієї з бригад ЗСУ вийшли з підвалу будинку з піднятими руками, коли до них майже впритул підібрався ворог. Окупанти поклали їх обличчям на землю, після чого майже відразу розстріляли в спину.

Умисне вбивство військовополонених є грубим порушенням Женевських конвенцій та кваліфікується як тяжкий міжнародний злочин. Наразі поширені дані перевіряються. Проводиться низка слідчих (розшукових) дій, спрямованих на встановлення усіх обставин вказаної події.

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України).
 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Застосунок Резерв+ тимчасово не працюватиме
Наступна новина Завтра у Луцьку відбудеться відспівування двох Героїв
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні