Розповіли, чому на Волині затримка з результатами ПЛР-тестів на коронавірус

Розповіли, чому на Волині затримка з результатами ПЛР-тестів на коронавірус

У Волинському лабораторному центрі затримки з опрацюванням біоматеріалів на ІФА і ПЛР-тестування. Днями 250 зразків відправили до Київської лабораторії, щоб пришвидшити одержання результатів.

Про це «Суспільному» розповіла заступниця директора ВОЛЦ Надія Костирко.

Зі слів Надії Костирко, багато направлень на проведення ПЛР-тестування безпідставні. Вони затримують проведення тестування тим, кому вони дійсно потрібні. Нині ПЛР-тестування проводить лише один вірусолог в області. Щодня до ВОЛЦ надходить близько 700 зразків.

Лучанка Ольга Сидун розповіла кореспондентам, її мама має онкозахворювання. 21 серпня здала ПЛР-тест перед госпіталізацією для чергового курсу хіміотерапії. Станом на 1 вересня результатів не було: "В мене питання, що ці мазки 11 днів робили? Просто лежали?"

Директор обласного онкоцентру Юрій Малімон телефоном розповів Суспільному, що від 31-го серпня почали робити забір аналізів для проведення ІФА-тестування: "Це пов’язано з тим, що утворилися великі черги на ПЛР дослідження, люди по десять днів чекають, тому в нас є погодження з управлінням, що ми маємо право госпіталізовувати тимчасово з ІФА дослідженням".

Станом на 2 вересня мама Ольги Сидун отримала результат ПЛП-тесту, зданого 21 серпня. Він виявився негативним. Нині жінка готується до проходження курсу хімієтерапії в обласному онкоцентрі.

Читайте також: 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Ми любимо тварин», - у луцькому «Coffee & Gelato» пояснили ситуацію із «забарикадованою» собакою
Наступна новина Зірки українського шоу-бізнесу протестують під Кабміном
Останні новини
Схожі новини