Розповіли про небезпеку осінніх кавунів

Розповіли про небезпеку осінніх кавунів

Осінні кавуни можуть бути небезпечні для здоров'я, тому до їх вживання потрібно ставитися з обережністю.

За словами медиків, разом із корисними мікроелементами вони можуть принести людині токсичні речовини, – пише Обозреватель.

Перша причина: нітрати, які потрапляють у кавуни із грунту під час їх росту і дозрівання, нікуди з цих ягід не зникають - навпаки, при тривалому зберіганні після збору врожаю токсини можуть посилити свою активність.

Друга причина: щоб підвищити «стійкість» кавунів при транспортуванні і подальшому зберіганні до самої осені, їх зривають трохи недозрілими, а доходять до кондиції вони вже в дорозі або на складі. Часто дозрівання відбувається набагато швидше очікуваних термінів, і частина кавунів може потріскатися і отримати через мікротріщини небезпечні бактерії.

Третя причина: закладаючи недостиглі кавуни на зберігання до осіннього розпродажу, торговці обробляють їх спеціальними речовинами, які призначені для захисту ягід від бактерій. Але ці ж речовини при довгому впливі на плоди проникають у шкірку і роблять її токсичною.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Історія дня на Першому: кого вітати 17 вересня
Наступна новина На Волині з’явився унікальний птах. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини