Розповіли, що зараз із немовлям, яке у Луцьку намагалися продати за 30 тисяч доларів

Розповіли, що зараз із немовлям, яке у Луцьку намагалися продати за 30 тисяч доларів

Місяць тому у Луцьку 26-річна волинянка намагалася продати 11-місячну дитину подруги за 30 тисяч доларів. Нині ж біологічна мати намагається встановити батьківство.

Про це у коментарі ВолиньPost розповів начальник Служби у справах дітей Луцької міської ради Федір Шульган.

За його словами, попри неодноразові звернення громадян щодо усиновлення хлопчик досі перебуває на державному утриманні у Волинському обласному будинку дитини. Річ у тім, що біологічна мати намагається встановити батьківство через суд. На розвиток подій вплинуть результати судово-генетичної експертизи.

Пан Федір також додав, що хлопчик почуває себе добре.

Нагадаємо, за даними слідства, жінка таємно народила дитину у квітні 2022 року й віддала подрузі наступного дня після пологів. Хлопчик невдовзі став зайвим і піклувальниці. Вона вирішила його продати без укладання будь-яких передбачених законодавством України угод та складання документів щодо усиновлення за 30 тисяч доларів.

Однак 23 березня під час передачі дитини покупцю у Луцьку жінку затримали і повідомили про підозру у торгівлі людьми, вчиненій щодо малолітнього (ч. 3 ст.149 КК України). Суд обрав підозрюваній запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту.

Чи загрожує щось матері дитини та покупцю – невідомо, оскільки досудове слідство триває.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Судитимуть лучанина, який перевозив амфетамін і пропонував хабар поліцейським
Наступна новина Брав по 2500 доларів за «послугу»: судитимуть волинянина, який допомагав ухилянтам тікати до Польщі
Останні новини
Схожі новини