Розповіли, який матеріал найкраще підходить для саморобних масок

Розповіли, який матеріал найкраще підходить для саморобних масок
Фото ілюстративне

У дослідженні Аргонської національної лабораторії США підтверджено, що саморобні тканинні маски можуть бути ефективними проти вірусних інфекцій. Тож назвали найкращу комбінацію матеріалів для їх виготовлення.

Фахівці вивчили здатність звичайних тканин затримувати частинки аерозолів розміром від 10 нанометрів до 6 мікрометрів, – пише «Радіо Максимум».

Найбільшу ефективність показала комбінація одного шару щільної бавовняної тканини з двома шарами шифону. Маска з такого матеріалу затримувала 80-99% часток (в залежності від їх розміру). Такі маски близькі за ефективністю до респіраторів стандарту N95. Заміна шифону натуральним шовком або фланеллю дала аналогічні результати.

Щоб маска виконувала своє призначення, необхідно дотримуватися важливої умови: маска повинна щільно прилягати до обличчя. Автори дослідження відзначають, що навіть невелика щілинка зменшує ефективність всіх масок як мінімум наполовину.

Читайте також: 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина В Україні за добу виявили 455 нових випадків коронавірусу
Наступна новина Вперше в Україні: під Луцьком гурт БЕZ ОБМЕЖЕНЬ дасть «концерт на колесах»
Останні новини
Схожі новини