Розшукують начальника волинської митниці. Кажуть, збирав компромат на підлеглих і брав хабарі

Розшукують начальника волинської митниці. Кажуть, збирав компромат на підлеглих і брав хабарі

Оголосили в розшук начальника Волинської митниці ДФС Віктора Кривіцького.

Прокуратура Київської області повідомила, що підозрює у хабарництві та зловживанні службовим становищем начальника Волинської митниці ДФС, який очолював структуру у 2017 році.

Як відомо, із кінця 2016 року керівником волинської митниці був Віктор Кривіцький.

Зокрема, прокуратура повідомила, що закінчилося досудове розслідування стосовно головного митника Волині, а також – стосовно двох інспекторів митниці, які отримували хабарі від фізичних осіб за безперешкодний проїзд через державний кордон України.

Встановили факт збитків державному бюджету на суму понад 300 тисяч гривень. 

Зокрема, довели, що в 2017 році через волинську митницю на територію України ввезли спецтехніку. Однак посадові особи митниці провели на паперах вивезення товару назад, а в дійсності ж техніка лишилась в Україні. Митних платежів при цьому не сплатили.

Крім того, керівника волинської митниці підозрюють у незаконному придбанні та використанні спеціальної техніки для отримання конфіденційної інформації, яку вилучили в нього під час проведення слідчих дій. За цим епізодом триває досудове розслідування за фактом порушення ч.1 ст.182 Кримінального кодексу України (незаконне збирання та зберігання конфіденційної інформації про особу). Начальник підозрюється у спостереженні за своїм підлеглим працівником - начальником одного з митних постів та членами його сім´ї. Вказану інформацію отримував та зберігав з метою скомпрометувати підлеглого у майбутньому.

Враховуючи, що підозрюваний на виклик не з’явився та його місцезнаходження не відоме, його оголошено в розшук.

За скоєння наведених злочинів фігурантам загрожує покарання до 10 років позбавлення волі із конфіскацією майна.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Показати коментарі (1)
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Що змінить новий Виборчий кодекс. Як будемо голосувати? Хто буде в списках?
Наступна новина Рівненчанин презентував у Луцьку професію коваля
Останні новини
Схожі новини