Ртуть у луцькому супермаркеті. Коли відкриють магазин

Ртуть у луцькому супермаркеті. Коли відкриють магазин

У луцькому магазині мережі АТБ, що на проспекті Відродження, де ввечері у середу, 3 листопада виявили ртуть, наразі робитимуть заміри повітря. Якщо результати будуть у межах норми – магазин відчинять. 

Про це у коментарі ІА «Конкурент» розповіли рятувальники. 

Інформацію підтвердила і головна санітарна лікарка Волині Наталія Янко. Вона каже, що всі необхідні заміри і аналізи проведуть протягом дня, і якщо результати будуть у межах норми, магазин знову запрацює. 

У ДСНС Волинської області повідомили, що всіх заходи зі знезараження провели ще вчора. Ртуть вилучили та утилізують. У відділі надзвичайних ситуацій та захисту населення Луцької міської ради кажуть, що наразі магазин ще зачинений. 

«Поліцією проводяться заходи з виявлення особи, яка занесла ртуть до магазину АТБ і закрила її в камеру зберігання. Виявлена та зібрана ртуть буде передана дирекцією магазину  спеціалізованій фірмі, яка займається утилізацією ртуті. Після проведення повних заходів з демеркуризації приміщення та проведення замірів повітря магазин запрацює у звичному режимі», – каже начальник відділу Юрій Кирилюк. 

Як на місці працювали надзвичайні служби, дивіться на фото. 

Нагадаємо, 3 листопада о 17:45 у приміщенні супермаркету АТБ на проспекті Відродження у камері для зберігання речей виявили близько 200 грамів розлитої з поліетиленового пакета ртуті.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Дитину, яку в Луцьку порізала матір, вже прооперували. Вона досі у важкому стані
Наступна новина Ковельський феномен. Як волинянин Олег Самчук заново запустив пересадку органів в Україні
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні