Рубльов назвав підстави для звільнення директора санаторію «Пролісок» Валентини Касарди

Рубльов назвав підстави для звільнення директора санаторію «Пролісок» Валентини Касарди

У Волинській обласній раді остаточно підняли питання про відсторонення та звільнення з посади керівника КП санаторій «Пролісок» Валентини Касарди.

Про це у коментарі Першому розповів депутат Волинської обласної ради Вячеслав Рубльов.

Зокрема, під час засідання комісії з питань використання майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області депутати обласної ради у різному підняли питання роботи санаторію «Пролісок», а відповідно і подальшого виконання Валентиною Касардою обов’язків керівника.

Так, за словами голови фракції УКРОП Вячеслава Рубльова, тимчасову очільницю санаторію «Пролісок» Валентину Касарду, якій не продовжили контракт, слід відсторонити від виконання обов’язків і в подальшому звільнити з обійманої посади. Більше того депутат назвав об’єктивні причини для прийняття такого рішення.

«Кілька днів тому голова і тимчасова комісія виїхали безпосередньо на комунальне підприємство санаторій «Пролісок». Ми там були і бачили ситуацію. Ми почали ставити питання щодо будиночків, розташованих на території санаторію «Пролісок», а точніше їх оренди. Також ми питали щодо алкоголю, який продається, але чеків не видають.

Вартість оренди цих будиночків значно занижена. Обласна рада в рік може заробляти на півтора мільйони більше, а на цих будинках заробляє приватний підприємець.

Оренда дуже смішна – близько 50 гривень за один будиночок у місяць. Однак незрозуміло, яка насправді вартість якого будиночка, бо в середньому підприємець здає їх по 600 гривень на день. Відповідно це можна розцінювати як збитки. І я думаю, що на КП санаторій «Пролісок» ще є багато подібних речей», - переконаний Вячеслав Рубльов.

Він розповів, що попередньо Олександр Пирожик скерував керівнику комунального підприємства лист, аби з’ясувати ці питання.  

«Не отримавши відповіді, ми підготували рішення спочатку відсторонити тимчасового керівника санаторію від обійманої посади. Але у разі неможливості – відсторонити та розглядати питання звільнення Валентини Касарди. Необхідно провести аудит з «середини» підприємства, бо ті речі, які ми побачили, це реальні підстави для звільнення. Ми в найкоротші терміни хочемо почати аудит господарської діяльності КП санаторій «Пролісок», - заявив Вячеслав Рубльов.

Валентина Касарда була присутня на засіданні «майнової» комісії, але до кінця не добула. Зрештою, члени комісії більшістю голосів підтримали запропоноване рішення про відсторонення з посади керівника санаторію «Пролісок».

«Одразу ж після комісії рішення піде на розгляд до голови обласної ради і будемо вирішувати, яким чином проводити перевірку. Сьогодні ми в обласній раді менше говоримо про політику, а більше про реальні справи. І є стійка більшість – близько 40 депутатів, які голосують за правильні рішення для розвитку громади», - резюмував депутат Волиньради.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Якою буде погода у Луцьку та області 18 серпня
Наступна новина Після страшної негоди Львів перетворився на справжню Венецію. ФОТО. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини