Рятувальники попереджають про тонку кригу і загрозу підтоплень

Рятувальники попереджають про тонку кригу і загрозу підтоплень
Фото ілюстративне

Від початку 2021 року на водних об'єктах України загинуло щонайменше 60 людей. Рятувальники щодня працюють над попередженням виникнення надзвичайних ситуацій, пов’язаних із загибеллю людей на водоймах. У Волинській області працівники водолазно-рятувального відділення селища Шацьк провели профілактично-роз’яснювальну роботу з громадянами на озері Світязь у Шацькому районі.

Про це інформує УДСНС.

Співробітники ДСНС нагадали любителям зимової риболовлі, що через перепади температури лід може бути вкрай небезпечним, тож варто бути обережними, при виході на кригу завжди мати із собою палицю чи мотузку, не пробивати багато лунок поряд та не збиратися групами на одному місці. 

А в місті Ковель надзвичайники провели навчання з порятунку людей із крижаної води на міському водосховищі. Водолази-рятувальники продемонстрували різні способи порятунку людей з-під криги, та показали як надавати потерпілим домедичну допомогу. Крім цього фахівці ДСНС попередили присутніх на березі містян про небезпеку тонкої криги та нагадали правила безпечного перебування на зимовій водоймі. Людей закликали не ризикувати життям і відмовитись від відпочинку на замерзлій водоймі, особливо за мінливої погоди.

Фахівці Служби порятунку нагадують:

  • виходити на лід можна тільки за стійкої морозної погоди;
  • забороняється виходити на кригу, товщина і міцність якої вам невідомі;
  • переходити водойми потрібно в спеціально позначених і обладнаних для цього місцях;
  • забороняється спускатися на лижах з крутого берега на неперевірений на міцність і товщину лід;
  • забороняється збиратися на кризі великими групами в одному місці;
  • не можна виходити на лід: у місці з’єднання річок; у випадку швидкої течії річки у цьому місці; за наявності вмерзлих у лід дошок, палиць та інших предметів; у випадку різного забарвлення льоду; під час сильного перепаду температури й потепління;
  • не вживайте спиртні напої біля водойм;
  • пильнуйте за дозвіллям дітей та пояснюйте їм небезпеку тонкої криги.

Якщо з вами сталася надзвичайна подія, або ви стали свідком такої, — не зволікайте, телефонуйте до Служби порятунку за номером 101.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Людмила Тимощук – нова «відповідальна за боротьбу» з коронавірусом на Волині
Наступна новина В Україні створять Центр протидії дезінформації
Останні новини
Схожі новини