Рятувальники припинили шукати тіло студентки медвишу Богомольця

Рятувальники припинили шукати тіло студентки медвишу Богомольця

Рятувальники припинили шукати тіло студентки медвишу Богомольця Мукаддас Насирлаєвої, яка 30 січня стрибнула з моста Патона.

Про це повідомляє прес-служба ДСНС.

Річ у тім, що через пониження температури довкілля, початку льодоходу на річці Дніпро та обмерзання легеневих автоматів на водолазному спорядженні створюється загроза життю й здоров'ю водолаза-рятувальника.

Коли температура знову буде плюсовою, рятувальники планують знову проводити пошукові роботи на поверхні річки Дніпро.

Обстеження проводили водолази Аварійно-рятувального загону спецпризначення ГУ ДСНС України у м. Києві, водолазами КМДА та рятувальниками мобільного рятувального центру ДСНС України та КП "Плесо".

З початку пошукових робіт водолази обстежили 316,7 га акваторії річки Дніпро.

Адвокат родини Насирлаєвих та очільник діаспори туркменського народу Ровшанбек Розметов у Facebook заявив, що деканат з роботи з іноземними студентами вчасно не подав документи Мукаддас у міграційну службу для отримання посвідки тимчасового проживання.

Мовляв, заступниця декана Тетяна Тимохіна порвала заяву дівчини і повідомила їй, що нічого підписувати не буде.

Виш звинувачують у доведенні студентки до самогубства.

Університет Богомольця спочатку на своєму офіційному сайті розмістив заяву, що Мукаддас відрахували ще 17 грудня "через порушення міграційного законодавства", а 24 січня "їй було вдруге особисто повідомлено про підписання наказу про відрахування з університету".

Адвокат сім'ї дівчини стверджує, що студентку відрахували заднім числом.

19 лютого виш опублікував ще одну заяву: заступника декана по роботі з іноземними студентами Тетяну Тімохіну відсторонили від виконання обов’язків на час розслідування.

Адміністрація вишу запевнила, що всіляко сприятиме правоохоронним органам, а в самому університеті "триває внутрішня службова перевірка".

Київська місцева прокуратура № 9 розпочала процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом доведення до самогубства.

Після цих подій виш Богомольця почало "трясти": ректора Катерину Амосову відсторонили через зрив проведення ліцензійного тестування "Крок", студенти заблокували вхід до ректорату, щоб не впустити на робоче місце призначеного в.о. ректора Михайла Захараша.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У київському офісі великої IT-компанії пройшов обшук
Наступна новина Радіо-дитина: ведуча у США народила в прямому ефірі
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні